Μπήκε με το… δεξί το 2015

Λένε πως η πρώτη μέρα του χρόνου, την σηματοδοτεί για τις επόμενες 364. Αν είναι αλήθεια λοιπόν, ποδοσφαιρικά τουλάχιστον μπορούμε να ελπίζουμε. Γιατί το στίγμα, μας το έδωσαν τα γήπεδα της Αγγλίας και το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου, το Αγγλικό.

Διότι τέτοιες ματσάρες, όπως το Τότεναμ-Τσέλσι, αλλά νομίζω και γενικότερα η εξέλιξη της Πρέμιερ, πρέπει να αποτελούν παράδειγμα, για κάθε λίγκα, που σέβεται τον πελάτη, δηλαδή τον οπαδό . Και εκεί υπάρχουν φωνές για διαιτησία. και εκεί κάνουν λόγο για τις «δικές τους παράγκες» (όπως υποστηρίζει ο Μουρίνιο). Και εκεί τα «κοράκια» βλέπουν «όνειρα». Όμως η αμφισβήτηση δεν ξεπερνά το επιτρεπτό όριο. Δεν εξελίσσεται σε «αρρώστια». Δεν δηλητηριάζει την αίσθηση του κόσμου, που το ευχαριστιέται για 90 λεπτά και αδημονεί για το επόμενο 90λεπτο.

Και βέβαια εκεί, μπορεί η Τότεναμ να διαλύει τις παραδόσεις και να βάζει 5 γκολ στην πρωτοπόρο. Ο Λάμπαρντ, δανεικός, να σώζει την Σίτυ από την 2η συνεχόμενη γκέλα και να της δίνει το τρίποντο, που την φέρνει ισόβαθμη σε όλα (βαθμούς και διαφορά γκολ, η απόλυτη ισοβαθμία) με την μεγάλη του αγάπη, τους «μπλε». Μια μικρομεσαία ομάδα, όπως η Σαουθάμπτον να ζει το όνειρο της, παραμένοντας δικαιωματικά στην 4η θέση, νικώντας το «μεγάλο όνομα» της Αρσεναλ. Ένας κολοσσός, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να τα βρίσκει σκούρα εκτός έδρας, από ψυχωμένες ομάδες, όπως η Στόουκ. Και μια άλλη «μεγάλη», η Λίβερπουλ, να τρώει μια ακόμη «σφαλιάρα», από την μικρή Λέστερ, έχοντας προηγηθεί με πέναλτυ (που χωρούν συζήτηση) και δεχόμενη την ισοφάριση, δίχως να το καταλάβει.

Εκεί δηλαδή, που συνοπτικά, κανείς δεν έχει το τρίποντο στο τσεπάκι. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Και ό,τι και αν δείξει στο τέλος ο βαθμολογικός πίνακας, θα είναι η αποθέωση του ποδοσφαίρου .

Ένα τέτοιο ποδόσφαιρο, που ελπίζω να μας επιφυλάσσει το 2015. Μπορεί όχι εδώ στα μέρη μας. Τουλάχιστον όμως, κάπου υπάρχει. Και μπορούμε να το παρακολουθούμε, έστω και από απόσταση, χωμένοι στον καναπέ μας, με το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Καλή χρονιά, με υγεία σε όλους.

Σχετικά άρθρα