Οριστικό τέλος εποχής για Τζέραρντ-Λίβερπουλ

Ο Στίβεν Τζέραρντ ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του από την Λίβερπουλ την οποία χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του.

Ο ηγέτης της Λίβερπουλ έβαλε με επίσημο τρόπο τέλος στην πλούσια καριέρα του στο λιμάνι.

«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με την οικογένειά μου το σκεφτήκαμε πολύ και ψάχναμε την καλύτερη στιγμή. Προχώρησα στην επισημοποίηση της απόφασής μου προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες φήμες για το μέλλον μου. Είναι δύσκολο το αντίο στη Λίβερπουλ που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Είναι, όμως, για το κοινό καλό.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα είναι όμως κάπου που δεν θα μπορώ να ταχθώ απέναντι από τη Λίβερπουλ. Δεν είναι σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να είμαι αντίπαλος της ομάδας αυτής.

Θέλω να γνωρίσω νέες εμπειρίες σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου και βάσει αυτού πήρα την απόφασή μου. Δεν θέλω να μετανιώνω όταν τελειώσει η καριέρα μου.

Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τον Μπρένταν Ρότζερς, τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την ομάδα και όλους. Αποχωρώ υπό εξαιρετικές συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όλο το επιτελείο για τη στήριξή του.

Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο να έχω υπάρξει μέλος αυτού του συλλόγου. Θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στη Λίβερπουλ από οποιοδήποτε πόστο. Απλά για να την υπηρετήσω ξανά.

Μέχρι και το τελευταίο μου παιχνίδι, σας διαβεβαιώ ότι θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και το καλό της ομάδας.

Για το τέλος άφησα τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου. Θέλω να ξέρετε ότι ήταν τιμή μου που σας αντιπροσώπευα, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο της θητείας μου στη Λίβερπουλ και θέλω το τέλος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο», ήταν τα λόγια του Στίβεν Τζέραρντ.

Από τη μεριά του ο προπονητής της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς είπε: «Σαν ηγέτης και σαν άνδρας είναι πιθανώς ασύγκριτος με οποιοδήποτε άλλο έχω δουλέψει».

Ο 34χρονος μέσος δεν έκανε δεκτή της πρόταση της Λίβερπουλ για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα την οποία υπηρετεί από το 1998. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και ο επόμενος πιθανός προορισμός του είναι στην Αμερική και τους LA Galaxy. Εκεί που έχει αγωνιστεί και ο Μπέκαμ .

Σχετικά άρθρα