Ολυμπιακός και Τζέραρντ!

Όχι, ο Στίβεν Τζέραρντ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό φεύγοντας από την Λίβερπουλ μετά από 17 χρόνια, όπως πολλοί για αστείο σημείωναν το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πολλοί άλλοι – καθόλου γι΄αστείο, πολύ σοβαρά – ρωτούσαν διακριτικά την αφεντιά μου (φαντάζομαι και άλλους συναδέλφους) μήπως υπάρχει τέτοια πιθανότητα…
 
Για τον Ολυμπιακό ήταν πολύ τιμητικό ότι είχε επιλεγεί από την Λίβερπουλ και τον ίδιο τον Τζέραρντ να είναι αντίπαλος στο φιλικό προς τιμήν του μεγάλου άσου το προπερασμένο καλοκαίρι. 
 
Για τον Ολυμπιακό ήταν πολύ κολακευτικά τα λόγια που ο ίδιος ο Τζέραρντ είχε αφιερώσει για τον ελληνικό σύλλογο και τη δυναμική του σε εκείνη την εκδήλωση. 
 
Φυσικά και δεν είναι ευχάριστες οι αναμνήσεις που ξανάρχονται σήμερα σε όλους όσοι παρακολουθούμε στο διαδίκτυο τα διεθνή αφιερώματα για τον Τζέραρντ, ότι παντού υπάρχει εκείνο το γκολ επί του Ολυμπιακού πριν από δέκα χρόνια. Εκείνο το γκολ του Τζέραρντ στο Άνφιλντ που είχε φέρει τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αντί του Ολυμπιακού που κρατούσε την πρόκριση στα δικά του χέρια. Και τελικά είχε οδηγήσει τους «κόκκινους» της Αγγλίας στην κατάκτηση του τροπαίου λίγο αργότερα στην Κωνσταντινούπολη και τους «κόκκινους» της Ελλάδας σε έναν από τους πιο άδοξους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. 
 
Είναι σπουδαίο, όμως, για τον Ολυμπιακό ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο διεθνών επαφών, σεβασμού και αναγνωρισιμότητας ώστε να «συμμετέχει» σε τέτοιου είδους – παγκόσμιου ενδιαφέροντος – ποδοσφαιρικές ειδήσεις, όπως είναι το αντίο του Στίβεν Τζέραρντ από την Λίβερπουλ.
 
Κι ότι επίσης έχει φτάσει σε ένα σημείο που να μη θεωρείται για πολύ κόσμο τόσο ακραίο, παράλογο, τρελό και όχι προφανές ότι «ο Τζέραρντ δεν φεύγει από τη Λίβερπουλ για να πάει στον Ολυμπιακό»…

Σχετικά άρθρα