Εθνικός κατά ΕΟΠΕ

Η άρνηση της ΕΟΠΕ να χορηγήσει ολιγόωρη ειδική άδεια στον Σταύρο Κασαμπαλή προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην αναμέτρηση κόντρα στον Φοίνικα Σύρου προκάλεσε την αντίδραση της ομάδας του Έβρου.

Η ανακοίνωση:

Ο σοφός λαός μας όταν βγάζει τις παροιμίες δεν είναι τυχαίο,αλλά προέρχονται από γεγονότα τα οποία στιγματίζουν την ζωή ή και κάποιους ανθρώπους.

Στην περίπτωσή μας βέβαια δεν είναι μόνο μία παροιμία που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά πλήθος άλλων , όπως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» , «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» κ.λ.π. Ωστόσο εκείνο που ταιριάζει πιστεύουμε απόλυτα στην περίπτωσή μας, είναι «του κουτρούλη ο γάμος» που ανεβαίνει στο θέατρο σκιών της ΕΟΠΕ με πρωταγωνιστές όχι έναν , αλλά πολλούς καραγκιόζηδες.

Και είμαστε πολύ περίεργοι εδώ στην Ακριτική Αλεξανδρούπολη (που το βόλλεϋ είναι τρόπος ζωής για όλους μας) να δούμε ποιοι από τους πρωταγωνιστές θα έχουν την ευθιξία να αντιδράσουν.

Για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά , από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι ο Εθνικός δεν ζήτησε καμία αναβολή αγώνα εγγράφως από την ΕΣΑΠ παρά μόνο προφορικά, για το αν μπορούσε να γίνει αυτή η διευκόλυνση , λόγω του σοβαρού γεγονότος ότι η ομάδα στο περισσότερο πολυδάπανο ταξίδι της σεζόν καλείται να αγωνιστεί χωρίς πασαδόρο, αφού ο βασικός Ζάρκο Κίσιτς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται και ο δεύτερος πασαδόρος της ομάδας κλήθηκε στις 2/1 να ενσωματωθεί στην Εθνική Εφήβων για προετοιμασία.

Παρόλα αυτά η ΕΣΑΠ αντέδρασε αμέσως κι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, αλλά ήταν ανέφικτη η αναβολή του αγώνα στη Σύρο (λόγω του ότι ήδη ο Εθνικός βρίσκεται στη Σύρο και ότι ο αγώνας είναι τηλεοπτικός).

Ο Εθνικός ζήτησε ολιγόωρη ειδική άδεια για τον παίκτη Σταύρο Κασαμπαλή από την ΕΟΠΕ ώστε να αγωνιστεί το Σάββατο 3/1 με την ομάδα στην Σύρο και την Κυριακή 4/1 να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα. Μάλιστα εκτός του ότι το συγκεκριμένο ταξίδι είναι το πλέον πολυδάπανο για την ομάδα μας ,είχε και την δυσκολία και ιδιαιτερότητα να μην υπάρχουν εισιτήρια λόγω των εορτών και μάλιστα η ομάδα να επιστρέφει στην έδρα της την Δευτέρα 5/1. Ωστόσο όμως με πολύ δυσκολία εξασφαλίσαμε εισιτήριο επιστροφής για την Αθήνα για τον Κασαμπαλή, την Κυριακή το πρωί 4/1.

Το πρόβλημα του Εθνικού ήταν ειδικό και όχι γενικό κι έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστεί από την ΕΟΠΕ και κάθε αρμόδιο κι έτσι το ζητήσαμε. Αντί εξεύρεσης λύσης από την ΕΟΠΕ με παροχή ολιγόωρης άδειας είχαμε δημοσίευση επιστολών, δυστυχώς όμως σε μέρα και ώρα όχι απλά ακατάλληλες , αλλά απαγορευτικές και οποιασδήποτε αντίδρασης, αφού εστάλησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 15:09 μμ, τόσο στον Εθνικό όσο και στην ΕΣΑΠ.

Επειδή το θέατρο παραλόγου συνεχίστηκε, με τον Εθνικό να ζητάει μόνο ολιγόωρη άδεια για τον παίκτη του, κάποιοι καλοθελητές του παραπάνω θιάσου ενημέρωναν τον αθλητή και συγγενείς του για τις συνέπειες της μη ενσωμάτωσής του στην Εθνική”.

Σχετικά άρθρα