Η «στραβή» γραμμή, ο Δελφάκης και η προπαγάνδα

Την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ΠΑΟΚ για την δήθεν εύνοιά του από τον Δελφάκη και τους συνεργάτες του, από μέσα ενημέρωσης που είναι ερυθρόλευκων αποχρώσεων, την αντιλαμβάνομαι. Άλλωστε, Ολυμπιακό πουλάνε στο κοινό τους, αυτό προβάλουν ως βασικό θέμα και είναι λογικό ο ΠΑΟΚ να είναι απέναντί τους. Και στα οπαδικά έντυπα όμως, πρέπει να υπάρχει και ένα όριο.

Στα δε «αντικειμενικά» η κατάσταση, μήνες ολόκληρους τώρα έχει ξεφύγει από την αντικειμενικότητα. Πιστεύω ότι ο κάθε νοήμον αντιλαμβάνεται – διαβάζοντας – τι ακριβώς συμβαίνει.

Η προπαγάνδα λοιπόν που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου μια μεγάλη μερίδα του τύπου, θα ήταν ζηλευτή και από τον Γκέμπελς. Τέτοια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ΠΑΟΚ,  δεν είναι πρωτοφανής αλλά κατανοητή. Ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος.

Με το χέρι στην καρδιά, χαίρομαι, γιατί μέσα από το pamesports.gr γράφω με απόλυτη ειλικρίνεια αυτά που πιστεύω χωρίς την παραμικρή παρέμβαση. Αλλά ακόμη και τα θέματα που γράφουν οι συνάδελφοί μου, με την κριτική ή ανάλυση ενός αγώνα και πολλά ακόμη, έχουν την αντικειμενικότητα που πρέπει να έχει ένα θέμα. 

Αναρωτιέμαι ποιος ιθύνων νους από το συνδρομητικό είχε την φαεινή ιδέα να μας παρουσιάσει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μια στραβή γραμμή (και όχι ευθεία) για το οφ σάιντ γκόλ του Οικονόμου στο φινάλε της αναμέτρησης. Γιατί αν βάλουμε την γραμμή στην ευθεία, ο παίκτης του Πανιωνίου είναι εκτεθειμένος και σωστά το γκόλ που πετυχαίνει ακυρώθηκε από τον πρώτο βοηθό, που σήκωσε αμέσως το σημαιάκι του. Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. 

Ο Δελφάκης ανήκει στην κατηγορία του Αρετόπουλου, του Καλογερόπουλου, του Παππά. Διαιτητών που δεν είναι ικανοί, αλλά επιβιώνουν γιατί τα έχουν καλά με την ΚΕΔ. Δεν μπορώ να γράψω άλλη εξήγηση. Αναρωτιέμαι, γιατί τα αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης, αγνόησαν πλήρως στην κριτική τους προς τον Δελφάκη, την φάση του 10ου λεπτού. Όταν ο Κολοβός έπεσε μόνος του χωρίς να τον ακουμπήσει ο Κάτσε . Και εκει σφυρίχθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, Προφανώς, αυτό τους συνέφερε. Ούτε καν την γραμμή που έδειξε το συνδρομητικό δεν πρόσεξαν. Πάρτε ένα χάρακα βρέ παιδιά, να δείτε ποια είναι η ευθεία γραμμή και ποια η πλάγια. Σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν ήταν αυστηρό το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Παπαδόπουλου, εκεί υπήρξε σωματική επαφή των παικτών. Στην φάση του 10ου λεπτού δεν υπήρξε καμία επαφή. Όσο για το οφ σάιντ που επικαλούνται αρκετοί, προφανώς θα πρέπει να δουν ξανά την φάση. Καρέ καρέ.

Κάτι ακόμη. Είναι λογικό ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας του. Αναρωτιέμαι, ποια ομάδα όμως εννοεί. Αυτή που τον πληρώνει για να κάνει τον υπάλληλο στην άλλη ;

Και κάτι τελευταίο. Πέρα από διαιτησίες, στραβές γραμμές και προπαγάνδά. Ο Πανιώνιος στο μάτς της Τούμπας είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ όμως έβαλε τα γκόλ. Και τα στημένα (φάουλ, κόρνερ) είναι μέσα στο παιχνίδι εν τέλει). Και στο μάτς της Τούμπας κέρδισε η ομάδα που είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες των παικτών της.

 

Σχετικά άρθρα