«Από την άμυνα η μεγάλη νίκη»

«Ήμασταν δυνατοί, σωστοί, παίξαμε πολύ καλά και μέσα από την άμυνα πετύχαμε την μεγάλη νίκη», τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του ΠΑΟΚ, μετά την εντός έδρας νίκη του «Δικέφαλου» επί του Παναθηναϊκού.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο που μας βοήθησε πάρα πολύ, θα έλεγα ότι ήταν καταλυτική η παρουσία του», επισήμανε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ και εξήγησε: «Ένας παίκτης μου είπε μετά το παιχνίδι ότι ένιωσε σήμερα ότι είναι στον ΠΑΟΚ. Εμείς θέλουμε αυτόν τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά κι αυτή την ατμόσφαιρα. Τους περιμένουμε και στα άλλα παιχνίδια, να είναι το ίδιο ενθουσιώδεις. Στο παιχνίδι, κάποιες φορές η πίεση του αγώνα και του αντιπάλου σε εμποδίζουν να εκτελέσεις αυτά που έχει κατά νου. Εμείς ήμασταν δυνατοί, σωστοί, παίξαμε πολύ καλά και μέσα από την άμυνα πετύχαμε αυτή τη μεγάλη νίκη. Δεν βιαστήκαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα που ακολουθεί για την Ευρώπη».

«Δημιουργήθηκαν κάποιες καταστάσεις στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι έπρεπε να δοκιμάσουμε κάποια άλλα πράγματα τα οποία μας βγήκαν», απάντησε ο Μαρκόπουλος σε ερώτηση για τις προσαρμογές που έκανε στο παιχνίδι της ομάδας όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Μπρέμερ στην θέση του «άσου» και σχολίασε: «Πιστεύω ότι όταν σ’ ένα παιχνίδι έχεις διάρκεια στην άμυνα, κάποια στιγμή ο αντίπαλος θα βγει έξω από το δικό του παιχνίδι. Βέβαια, οι μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός συνήθως έχουν τη δύναμη να ανταποκρίνονται. Σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός κι εμείς το εκμεταλλευτήκαμε».

«Είναι παίκτης του ΠΑΟΚ και κάθε φορά προσφέρει αυτά τα πράγματα», είπε ο προπονητής του «Δικέφαλου» για την απόδοση του Βαγγέλη Μαργαρίτη μετά από σχετική ερώτηση και σημείωσε: «Σήμερα, ήταν οι μέρα του. Γενικότερα όμως όλοι οι παίκτες πρόσφεραν πολλά, ίδρωσαν. Σήμερα ήμασταν ομάδα μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ακόμη και οι παίκτες που ήταν στον πάγκο ένιωθαν ότι ήταν μέσα στο γήπεδο».

«Δεν είναι έκπληξη ότι νικήσαμε»

«Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε το παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός», δήλωσε ο Κέβιν Λάνγκφορντ, ο 30χρόνος Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ και υπογράμμισε: «Είχαμε κίνητρο και ως στόχο είχαμε να περιορίσουμε τα λάθη μας γιατί ομάδες του επιπέδου του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύονται τα λάθη του αντιπάλου. Το πετύχαμε κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Ξέραμε εξάλλου ότι ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό δεν τις κερδίζεις εύκολα».

Σε ερώτηση για την τελική διαφορά των 17 πόντων, ο Λάνγκφορντ επισήμανε ότι για τον ίδιο δεν είναι έκπληξη η νίκη επί των «πρασίνων»: «Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε αγώνα. Για μένα δεν είναι έκπληξη το ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε, δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Εξάλλου, θα ξαναπαίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Πλέον το μυαλό μας είναι στον αγώνα με τη Λιμόζ».

Σχετικά με την παρουσία του κόσμου, ο 30χρόνος Αμερικανός σέντερ σχολίασε: «Ήταν πολύ ωραίο το πάθος του κόσμου. Το χρειάζεται κάθε ομάδα ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα αλλά κι όταν νιώθει κουρασμένη».

Σχετικά άρθρα