Η Ελλάδα στο Τουρνουά Beach volleyball των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2015

Με την ολοκλήρωση όλων των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων διοργανώσεων στο Beach Volleyball για το 2014, οριστικοποιήθηκαν και οι 64 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο ραντεβού του 2015, τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015, που θα διεξαχθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το Μπακού, πέτυχαν το στόχο τους μέσα από την Ευρωπαϊκή κατάταξη 2014, για τον καταρτισμό της οποίας λαμβάνονται υπόψη όλες οι διοργανώσεις του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού Τουρ καθώς και άλλες διεθνείς αναγνωρισμένες διοργανώσεις.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στους άνδρες και τις γυναίκες, χάρις στην πολύ καλή παρουσία των Εθνικών ομάδων γυναικών (Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη) και ανδρών (Κοτσιλιάνου / Ζουπάνη) στις διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο 2014.

Η Εθνική Γυναικών προκρίθηκε ως 15η (επί συνόλου 32 ομάδων) ενώ η Εθνική Ανδρών ως 16η (και πάλι επί συνόλου 32 ομάδων). Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων ο καθε ένας, ενω ο καταρτισμός των ομίλων θα οριστικοποιηθεί μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Συνολικά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα εκπροσωπηθούν 20 χώρες στους άνδρες και 18 χώρες στις γυναίκες, ενώ η κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει με δύο (2) ομάδες το ανώτερο σε κάθε φύλο.

Αναλυτικά οι χώρες που προκρίθηκαν στο Μπακού (σε παρένθεση ο αριθμός των ομάδων):

ΑΝΔΡΕΣ: Αζερμπαϊτζάν (2), Αυστρία (2),Γαλλία (2), Γερμανία (2), Δανία (1), Ελβετία (2), ΕΛΛΑΔΑ (1), Εσθονία (1), Ισπανία (2), Ισραήλ (1), Ιταλία (2), Λετονία (2), Λευκορωσία (1), Μ. Βρετανία (1), Νορβηγία (2), Ολλανδία (2), Πολωνία (2), Ρωσία (2), Τουρκία (1)Τσεχία (1)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Αζερμπαϊτζάν (2), Αυστρία (2),Γαλλία (2), Γερμανία (2), Ελβετία (2), ΕΛΛΑΔΑ (1), Ισπανία (2), Ιταλία (2), Λιθουανία (1), Νορβηγία (2), Ολλανδία (2), Ουκρανία (1), Πολωνία (2), Ρωσία (2), Σλοβακία (1), Σουηδία (2), Τσεχία (2), Φινλανδία (2) 

 

-Το σημαντικό στοιχείο των Ευρωπαικών Αγώνων είναι οτι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στους Ευρωπαικούς Αγώνες θα κερδίσουν πόντους (ανάλογα με την κατάταξή τους στο Μπακού) στην προολυμπιακή βαθμολογία που θα ληφθεί υπόψη για την Ολυμπιάδα του Ρίιο! Το τουρνουά beach volley των Ευρωπαϊκών Αγώνων θα διεξαχθεί απο 16 εως 21 Ιουνίου 2015

Σχετικά άρθρα