Μέχρι να «ζεσταθούν» έληξε στο «μηδέν»

Φωτιά ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο στους «Ζωσιμάδες», αλλά εν τέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο δεύτερο μέρος μιας αναμέτρησης που άρχισε το βράδυ της Κυριακής (διεκόπη λόγω ομίχλης) και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας! Οι Πράσινοι που απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για να νικήσουν (είχαν για μοιραίο παίκτη τον Καρέλη), έχασαν την επαφή με την κορυφή καθώς πλέον βρίσκονται στο -7 από τον ΠΑΟΚ και στο -6 από τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, ο ΠΑΣ έφτασε πια σε απόσταση μιας νίκης από τον πέμπτο Παναιτωλικό και κάνει όνειρα Ευρώπης…

Α’ ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο παίχθηκε σε δόσεις και με διαφορά ενός 24ώρου. Η ομίχλη που σκέπασε το γήπεδο το βράδυ της Κυριακής ανάγκασε τον διαιτητή Αρετόπουλο να διακόψει το παιχνίδι στο 26’ κι ενώ το σκορ ήταν 0-0. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και ο ΠΑΣ τη μοναδική αξιόλογη φάση στο 16’, αρχικά με τον Τσάβες και ακολούθως με τον Τσουκαλά. Ο Στιλ απέκρουσε προσωρινά και ο Μπούρμπος απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Επειτα από συμφωνία των δύο ομάδων αποφασίστηκε η τέλεση του αγώνα στις 15.00 της επόμενης ημέρας προς αποφυγή νέας ομίχλης αλλά και λόγω του ότι ο ΠΑΣ την Τετάρτη έχει να δώσει αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας (βάσει του ΚΑΠ δεν επιτρέπεται μια ομάδα να δίνει δύο ματς εντός 48 ωρών).

Το παιχνίδι άρχισε από το 40’. Παίχθηκαν πέντε λεπτά μέχρι το 45’ και άλλα 14’ ως καθυστερήσεις. Αλλά μέχρι να βρουν τα πατήματά τους οι ποδοσφαιριστές ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο. Η μοναδική καλή στιγμή σημειώθηκε από το Τριφύλλι στο 38’ όταν ο Χουχούμης, πάσαρε στον Καρέλη. Αυτός με τη σειρά γύρισε παράλληλα την μπάλα προς το τέρμα του εξουδετερωμένου Βελλίδη αλλά ο επερχόμενος Ατζαγκούν δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα.

Β’ Ημίχρονο
Το ίδιο νωχελικά άρχισε το παιχνίδι για τις δυο ομάδες και στο β’ ημίχρονο. Αρχικά ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο αλλά όχι την ουσία. Ο ΠΑΣ που έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο απείλησε στο 54’ καθώς έπειτα από λάθος του Ταυλαρίδη, ο Ίλιτς σέντραρε για τον Κοροβέση, που με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει. Η μπάλα κόντραρε στον Μπούρμπο και ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε προτού περάσει τη γραμμή. Ακολούθησε ένα διάστημα με μέτριο ποδόσφαιρο και πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες, μέχρι που έφτασε το τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν… φωτιά.

Στο 84’ ο Ζέκα πάσαρε στον Καρέλη που από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Ο ΠΑΣ απάντησε στο 85’ με πλασέ του Ακόστα που κατέληξε άουτ. Στο 87’ και πάλι ο Καρέλης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει όταν δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Μπεργκ, κρέμασε τον Βελλίδη που ήταν εκτός θέσης αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το δοκάρι. Οι Γιαννιώτες απάντησαν ξανά με τον Τσουκαλά στο 88’ αλλά ο Στιλ απέκρουσε προτού η μπάλα περάσει την γραμμή. Το Τριφύλλι είχε την τελευταία του ευκαιρία για να φύγει με τη νίκη από τους «Ζωσιμάδες» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κλωναρίδης πάσαρε στον Καρέλη, ο οποίος σούταρε με δύναμη αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Παίκτης από «χρυσάφι»
Ο πρώην Πράσινος γκολκίπερ Μάρκος Βελλίδης ήταν καταπληκτικός και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Παναθηναϊκού να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ιδίως η επέμβασή του στο σουτ του Καρέλη στις καθυστερήσεις ήταν καταπληκτική…

Η σφυρίχτρα
Ο Αρετόπουλος σε ένα εύκολο ματς, καθώς δεν είχε δύσκολες φάσεις, κατόρθωσε να μην κάνει καλή διαιτησία. Ηταν κακός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ετσι κρίθηκε
Η αστοχία του «μοιραίου» Καρέλη σε τρεις ευκαιρίες στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα για μια σημαντική νίκη στο ξεκίνημα του 2015. Ο πρώτος σκόρερ των Πρασίνων εφέτος, δεν είχε ρέντα στα Γιάννενα κάτι που στοίχισε στην ομάδα του…

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (87’ Γιάκος), Τσουκαλάς, Ιλιτς (80’ Μανιάς), Χαρίσης, Τσάβες, Ναδάλες.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (85’ Κλωναρίδης), Ντίνας (57’ Μπεργκ), Ατζαγκούν (70’ Δώνης), Καρέλης.

Σχετικά άρθρα