«Χρυσός» στο Περθ ο Πασχαλίδης

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο για το 2015 πανηγυρίζει η ελληνική ιστιοπλοϊα. Στο μακρινό Πέρθ της Αυστραλίας ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη κατέκτησαν την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TΟRNADO. Αυτός ο αγώνας ήταν στο καλεντάρι του 2014 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου .

Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο μετά από αυτά της Ελβετίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας . Οι Θεσσαλονικείς ιστιοπλόοι έχουν πάρει ακόμα δυο μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο , ένα αργυρό και ένα χάλκινο , καθώς και οκτώ ευρωπαϊκά που μεταφράζονται σε έξι χρυσά , ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Ο απολογισμός και μόνο δείχνει την τεράστια κλάση των δυο αθλητών του ΝΟΘ,οι οποίοι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί στα TORNADO με στόχο να κατακτήσουν και άλλα μετάλλια . Το γεγονός ότι ο Κώστας Τριγκώνης θα τρέχει μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου στα nacra ( φεύγουν το Σάββατο για προετοιμασία στην Αμερική ) δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη συνέχιση μιας σπουδαίας καριέρας από δυο αθλητές με τεράστια προσωπικότητα .

Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης είναι πολύ χαρούμενος για την νέα επιτυχία του ελληνικού σκάφους και αποφασισμένος να διατηρηθεί στην κορυφή . Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε : « Ο αγώνας ήταν δύσκολος λόγω καιρικών συνθηκών και συμμετοχών.Το επίπεδο έχει ανέβει και πλέον με τα catamaran ασχολούνται όλο και περισσότεροι εξαιρετικοί ιστιοπλόοι . Μας θυμίζει παλιές μεγάλες μέρες και αυτό είναι το ευχάριστο . Εμείς αγαπάμε αυτό που κάνουμε και με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε παντού με μοναδικό στόχο να διατηρηθούμε στο υψηλότερο επίπεδο . Το τελευταίο διάστημα αρκετά παιδιά άρχισαν να προπονούνται στα catamaran και αυτό είναι ό,τι το καλύτερο . Το μέλλον είναι αυτά τα παιδιά και είναι χαρά μας να τα βοηθάμε για να εξελιχθούν πρώτα σε καλούς ανθρώπους και μετά σε καλούς αθλητές»

Σχετικά άρθρα