Αποκλεισμός ντροπιαστικός για τον ΠΑΟΚ

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον θεσμό του κυπέλλου, σε τρία παιχνίδια, με αντιπάλους που αν μη τι άλλο δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Τα αποτελέσματα βεβαίως, άλλη εικόνα έδειξαν και σε αυτό πρέπει να σταθούμε. Δεν νοείται όμως, να είσαι ΠΑΟΚ και να αποκλείεσαι από την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννινα, ή ακόμη και να κινδυνεύεις από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Να με συγχωρέσουν οι οπαδοί και εκπρόσωποι των τριών άλλων ομάδων για αυτή την τοποθέτηση, την οποία αναφέρω σύμφωνα με την δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ και που δεν έχουν οι υπόλοιποι. 
 
Στην πράξη όμως, η «δυναμική» δεν παίζει ποδόσφαιρο. 
 
Ο ΠΑΟΚ έδειξε ανίκανος στην Κέρκυρα να πάρει το παιχνίδι. Το ήθελε μεν, προσπάθησε, αλλά χωρίς τελική προσπάθεια ουσιαστική, πως είναι δυνατόν να ελπίζει ; Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τρεις ομάδες που δεν αποτελούν φόβητρό του. 
Η «στραβή» για τον αποκλεισμό ξεκίνησε από το πρώτο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο με την ήττα – σοκ που έφερε τον ΠΑΟΚ σε μειονεκτική θέση για την διαδικασία της πρόκρισης. Ακολούθησαν δύο ακόμη παιχνίδια, με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και χθες στην Κέρκυρα. Δύο ματς, με θεωρητικά υποδυέστερους αντιπάλους, στα οποία ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και απώλεσε μόνος του το δικαίωμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. 
 
Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ ήταν ο ιδανικός αυτόχειρας στο κύπελλο. Θα μπορούσε να κερδίσει τον ΠΑΣ στην Τούμπα, θα μπορούσε ακόμη και χθες να κερδίσει την Κέρκυρα αλλά το αποτέλεσμα πικραίνει. 
 
Αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι ο Δημητρόπουλος δεν σφύριξε το ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις αρχές του αγώνα, όταν ο Νίκος Κρητικός της Κέρκυρας έπιασε την μπάλα με το χέρι ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν τόσο αρνητική όσον αφορά την τελική προσπάθεια, που δεν μας επιτρέπει να στεκόμαστε ακόμη και σε αυτές τις δικαιολογίες. 
 
Ο ΠΑΟΚ όφειλε να περάσει και δεν το πέτυχε. Ορθά κοφτά, είναι αποτυχία. Δεν αποτελεί επίσης δικαιολογία το γεγονός ότι η ομάδα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και έπρεπε να γίνει διαχείριση του έμψυχου υλικού. Τα λάθη δυστυχώς έγιναν το καλοκαίρι όταν δεν αποκτήθηκαν παίκτες ποιότητας για να έχει η ομάδα βάθος. Τώρα θα έρθουν, αλλά τι να το κάνεις, όταν ένας από τους δύο στόχους σου, χάθηκαν ; 
Με προβληματίζει ακόμη η εικόνα της ομάδας όσον αφορά την τελική προσπάθεια. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. 

Σχετικά άρθρα