Μίτσελ: «Άξιζα να μείνω έως το τέλος»

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, τη σχέση του με το σύλλογο του Πειραιά και τα συναισθήματά του από την απόφαση του Ολυμπιακού να λυθεί η συνεργασία τους μίλησε ο Μίτσελ στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στη NOVA.
Για το “διαζύγιο”:
«Το υποπτευόμουν, είχα μιλήσει το πρωί με τους ποδοσφαιριστές μου. Είχα κάτι σαν προαίσθημα, αλλά δεν το περίμενα ακριβώς.
Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι προπονητής. Πέρασα καταπληκτικά στην Αθήνα και είμαι περήφανος που ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού. Οι σχέσεις μου με τον Πρόεδρο και όλο το τεχνικό επιτελείο ήταν πολύ καλές. Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο, μιλήσαμε για τον Ολυμπιακό και για μεταγραφές.
Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όπως είχα έρθει υπό περίεργες συνθήκες φεύγω και υπό περίεργες συνθήκες. Έτσι είναι η ζωή του προπονητή και πρέπει να το αποδεχθώ».
Για το τι θα άλλαζε:
«Δεν θα άλλαζα κάτι, είμαι οργανωτικός σαν άνθρωπος, έχω κάνει τον προγραμματισμό μου το καλοκαίρι, ζητάω παίκτες και άλλος ελέγχει τα οικονομικά δεδομένα».
Για το αν υπάρχει πικρία για παίκτες:
«Πάντα λέω πως ο πιο σημαντικός είναι ο ποδοσφαιριστής και όχι ο προπονητής σε μια ομάδα. Ποτέ δεν έχω μιλήσει άσχημα για τους παίκτες, αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί. Δέχθηκα να έρθουν ο Αφελάι και ο Κασάμι, δεν τους έφερα εγώ. Μου είπε κάποιος από το σύλλογο ότι έχουμε την πιθανότητα να πάρουμε τον Αφελάι, δεν είναι το ίδιο με αυτό που λέω π.χ. «φέρτε μου τον Ρομπέρτο». Ισχύει το ίδιο και για τον Κασάμι. Για το αν έπαιζαν ή όχι είναι επιλογές δικές μου.
Όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού είσαι υποχρεωμένος να νικάς σε όλα τα ματς. Αφού μπορούμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί όχι και στο πρωτάθλημα. Την 11άδα τη φτιάχνει ο παίκτης με την παρουσία του.
Η περίπτωση του ΑΦελάι έχει να κάνει και με πειθαρχικό ζήτημα και δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση. Την πήρε όλος ο σύλλογος».
Γιατί υπήρχε διαφορά απόδοσής σε Ευρώπη και Ελλάδα:
«Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας, άλλο να παίζεις αυτά τα μεγάλα ματς και άλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα πήραμε μεγάλα παιχνίδια αλλά δεν πρέπει να ασχολείσαι μόνο με αυτά, πρέπει να νικάς πάντα».
Τι σημαίνουν για τον ίδιο οι επιτυχίες στην Ευρώπη:
«Για αυτό είπα πως θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, ήταν μεγάλο στοίχημα και για μένα. Όταν είχα παρουσιαστεί, είχα πει πως θέλω να φέρω λίγο πιο ψηλά τον Ολυμπιακό και μαζί του να ανέβω και εγώ. Είναι σημαντικές αυτές οι νίκες και πάντα ωραίο να παίζεις αυτά τα μεγάλα ματς.
Από τη στιγμή που ήρθα μέχρι και που έφυγα, ο Ολυμπιακός προόδευσε στην Ευρώπη. Είμαι υπεύθυνος για το «κακό» αλλά και για το καλό (γέλια)! Φεύγω γεμάτος και κερδισμένος. Συναντώ ανθρώπους και από άλλες ομάδες που μιλούν συνολικά για την παρουσία μου και για τα καλά λόγια που έχω πει για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα