Κουστένης: «Να κάνουμε το καθήκον μας»

Ο Πανελευσινιακός θέλει να φύγει από την αυριανή (12/1, 7 μ.μ.) αναμέτρηση του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας ότι έκανε το καθήκον του σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουστένη.
Οι δηλώσεις του προπονητή των «σταχυοφόρων»:
Για την σημασία του αγώνα: «Παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι παιχνίδια που σου δίνουν ένα έξτρα κίνητρο να παίξεις με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα, να τεστάρεις τις δυνάμεις σου, να δεις που βρίσκεσαι και που μπορείς να φτάσεις. Κυρίως αυτό που μετράει σε τέτοια παιχνίδια είναι ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού από τον Παναθηναϊκό. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, πρέπει να είμαστε σοβαροί, να βγάλουμε όση περισσότερη ενέργεια μπορούμε στο γήπεδο, να φανούμε ανταγωνιστικοί ώστε φεύγοντας από το γήπεδο να γνωρίζουμε ότι κάναμε το καθήκον μας».
Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Είναι καθαρά θέμα προσέγγισης στο μυαλό να βγάλεις όλη την ενέργεια και όλο σου το είναι μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε κανένα παιχνίδι πόσο μάλλον με τον Παναθηναϊκό ούτε για ένα λεπτό και πρέπει για σαράντα λεπτά να είσαι στα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και αυτοσυγκέντρωσης για να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός». 
Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που απέναντι στην ομάδα μας είναι πιο δυνατός σε όλες τις γραμμές. Έχει πληρότητα, έχει βάθος, έχει ποιότητα και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης είτε ποιοτικό είτε ποσοτικό σε θέμα ρόστερ». 
Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Η ομάδα μας θα στηριχθεί στην καλή ομοιογένεια που έχει, στην καλή χημεία αν και προερχόμαστε από ένα δύσκολο δεκαήμερο με πολλές ιώσεις και μικροτραυματισμούς που δεν επέτρεψαν στα παιδιά να είναι παρόντες στις προπονήσεις, ευελπιστούμε όμως πως αυτοί που θα είναι στο γήπεδο θα δώσουν το εκατόν δέκα τοις εκατό για να είναι ανταγωνιστικοί». 
Ο Πανελευσινιακός δεν έχει τίποτα να χάσει από την αυριανή αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκού, επισήμανε ο Ελάιζα Τζόνσον. Οι τοποθετήσεις του 24χρόνου Αμερικανού γκαρντ των «σταχυοφόρων»:
Για την σημασία του αγώνα: «Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα στο οποίο εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο τέλος θα δούμε τι κερδίσαμε».
Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Έχουν καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να καταφέρουμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και να διεκδικήσουμε κάτι».
Σχετικά με τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα και εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Πιστεύω πως σε όλα τις τα σημεία είναι πολύ δυνατή».
Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Σχετικά άρθρα