Πίτα με σφολιάτα, φιστίκι και cranberries

<p><strong>YΛIKA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ:</strong></p>
<p> 1 φύλλο σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ<br /> 225 γρ. βούτυρο LURPAK<br /> 250 γρ. ζάχαρη<br /> 250 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο σε σκόνη<br /> 3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ<br /> 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br /> 100 γρ.cranberries</p>
<p> </p>
<p><strong>EKTEΛEΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ,ΦΙΣΤΙΚΙ ΚΑΙ CRANBERRIES:</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Αλέθουμε τα φιστίκια Αιγίνης σε σκόνη.<br />Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.Ρίχνουμε το τριμμένο φιστίκι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα γίνει αφράτο, σταματάμε το μίξερ. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τρυπάμε το φύλλο σφολιάτας σε πολλά σημεία και το απλώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών. Αδειάζουμε την κρέμα φιστικιού πάνω στη σφολιάτα. Σκορπάμε τα cranberries σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Κόβουμε τις γωνίες της σφολιάτας, που προεξέχουν από το τσέρκι. Γυρίζουμε τις στρογγυλεμένες άκρες προς τα μέσα. Αφήνουμε την πίτα για μισή ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.</p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><a href="http://www.glykes-alchimies.gr">http://www.glykes-alchimies.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα