Συνελλήφθησαν 49 οπαδοί στην Κόρινθο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο εξωτερικός χώρος καταστημάτων το μεσημέρι του Σαββάτου όπου έπιναν ανυποψίαστοι τον καφέ τους δεκάδες θαμώνες στην Κόρινθο.
Ξαφνικά ομάδα χούλιγκαν άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και κροτίδες! Μετά τα επεισόδια, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας συνέλαβαν 49 άτομα και κατέσχεσαν κλομπ και κροτίδες στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων.

Οι οργανωμένοι χούλιγκαν, που ήταν 39 άνδρες ηλικίας από 14 ως 53 χρόνων, τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 16 ως 53 χρόνων, ένας 19χρονος Βούλγαρος, ένας 38χρονος Βρετανός, δύο Σουηδοί ηλικίας 24 και 25 χρόνων και δύο Αλβανοί ηλικίας 21 και 19 χρόνων, συνεπλάκησαν με τους θαμώνες των καταστημάτων και στη συνέχεια πήγαν έξω από το γραφείο του συνδέσμου, όπου ήρθαν στα χέρια και με διερχόμενους πολίτες.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφείο λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου, στο οποίο βρίσκονταν οι συλληφθέντες καθώς και σε άλλους χώρους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ξύλινο λοστό, μήκους 50 εκατοστών,
– Ξύλινο καδρόνι, μήκους 84 εκατοστών,
– Δώδεκα πυροτεχνήματα δαπέδου,
– Τέσσερα καπνογόνα,
– Τέσσερις πυρσούς χεριού,
– Τρεις αυτοσχέδιες κροτίδες,
– Τρία ζευγάρια γάντια και
– Τρεις κουκούλες τύπου « full face ».

Επιπλέον, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λίγο νωρίτερα στην Κόρινθο, αρχικά προέβησαν στη ρίψη μίας κροτίδας και πετρών στον εξωτερικό χώρο καταστημάτων-καφετεριών, ενώ συνεπλάκησαν επίσης με θαμώνες των καταστημάτων, και ακολούθως μετέβησαν έξω από τα γραφεία του συνδέσμου, όπου ενεπλάκησαν εκ νέου με διερχόμενους πολίτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ ερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας του ανωτέρω γραφείου λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Σχετικά άρθρα