Ξανά… χρυσός ο Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ξανά ο καλύτερος παίκτης! Ο Πορτογάλος άσος αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος στον κόσμο για το 2014, κατακτώντας την «Χρυσή Μπάλα» στο γκαλά της FIFA στην Ζυρίχη. Τον Ακολούθησαν οι Λιονέλ Μέσι και Μάνουελ Νόιερ! Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το βραβείο για 3η συνολικά φορά (έχει και μία κατάκτηση, όταν έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ ο Μέσι παραμένει ο μοναδικός με τέσσερις κατακτήσεις… Ο Γιοακίμ Λεβ καλύτερος προπονητής (κατέκτησε το Μουντιάλ με την Γερμανία). Στο Χάμες Ροντρίγκες το βραβείο του καλύτερου γκολ… Δείτε όλες τις βραβεύσεις… Ο Τιερί Ανρί ήταν αυτός που ανακοίνωσε το όνομα του καλύτερου παίκτη για το 2014 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβηκε στη σκηνή φανερά συγκινημένος. Ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν: «Θέλω να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους για την ομάδα μου, την μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον γιό μου. Ευχαριστώ τον εαυτό μου την οικογένεια μου, τη μητέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ψήφισαν για μένα, τον προπονητή, τον πρόεδρο τους συμπαίκτες μου. Ήταν μια αξέχαστη χρονιά. Να κερδίσεις αυτό το τρόπαιο είναι κάτι μοναδικό. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω προσπαθώντας να κερδίσω περισσότερους τίτλους για την μητέρα μου, τον πατέρα μου, την οικογένειά μου. Θέλω να πω στους Πορτογάλους ότι ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα κερδίσω αυτό το τρόπαιο τρεις φορές. Θέλω α ευχαριστήσω όλους εσάς που με ανεβάσατε σε αυτή σκηνή!»Τα επίσημα αποτελέσματα: Κριστιάνο (37,66%), Μέσι (15,76%), Νόιερ (15,72%). Για την Ελλάδα ο Κλαούντιο Ρανιέρι ψήφισε: 1. Μάνουελ Νόιερ, 2. Κριστιάνο Ρονάλντο, 3. Άριεν Ρόμπεν. Ο αρχηγός της εθνικής Βασίλης Τοροσίδης ψήφισε ως εξής: 1. Άριεν Ρόμπεν, 2. Κριστιάνο Ρονάλντο, 3. Φίλιπ Λαμ. 
Κορυφαίος προπονητής για το 2014 είναι ο Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος οδήγησε την Γερμανία στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2014. Ντιέγκο Σιμεόνε (Αργεντινή, Ατλέτικο) και Κάρλο Αντσελότι (Ιταλία, Ρεάλ) ήταν οι άλλοι δύο υποψήφιοι! Ο Ότμαρ Χίτζφελντ έδωσε το βραβείο στο Γιοακίμ Λεβ!Ο Γερμανός τεχνικός πήρε το 36.23% των ψήφων, και ακολουθάν οι Αντσελότι με 22,06% και Σιμεόνε με 19,02%.«Είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η τούρτα ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέρω ότι το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε μένα. Το παίρνω εκ μέρους όλων όσοι βοήθησαν. Είχαμε εξαιρετικές συνθήκες ώστε να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Γερμανούς τεχνικούς, που κάθε μέρα κάνουν τόσα πολλά με τους νεαρούς παίκτες στην χώρα μου. Είναι τεράστια τιμή για μένα μετά από μία εξαιρετική χρονιά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αυτό το βραβείο δεν μου ανήκει, το παραλαμβάνω εκ μέρους όλων των άλλων. Είχαμε καταπληκτικά αποτελέσματα με την Εθνική Γερμανίας, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειά που κάναμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές της Γερμανίας που δούλεψαν για αυτό το στόχο. Είμαι ένα τίποτα χωρίς τους εξαιρετικά καταρτισμένους και ταλαντούχους παίκτες μου. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια. Τι θα ήταν ένας προπονητής χωρίς μία φανταστική ομάδα; Όλοι οι παίκτες μου ήταν παγκόσμιας κλάσης. Τους ευχαριστώ όλους για την απίστευτη συνεργασία. Χωρίς την υποστήριξή όλου του τιμ αυτή η επιτυχία θα ήταν αδύνατη. Ο σεβασμός μου ανήκει επίσης σε όλους τους προπονητές του κόσμου που δουλεύουν για να κρατήσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου ψηλά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας…
Το καλύτερο γκολ της χρονιάς είναι αυτό του Χάμες Ροντρίγκες στο Μουντιάλ 2014 με την Κολομβία κόντρα στην Ουρουγουάη! Ο διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το βραβείο «Φέρενς Πούσκας».Τα άλλα δυο υποψήφια στην τελική τριάδα ήταν Στέφανι Ρος και Ρόμπι Φαν Πέρσι. Τα επίσημα αποτελέσματα: Χάμες Ροντρίγκες (42%), Στέφανι Ρος (33%), Ρόμπν Φαν Πέρσι (11%).
Την καλύτερη ενδεκάδα για το 2014 αποτελούν οι (οι βραβεύσεις έγιναν από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο): Τερματοφύλακας: Μάνουελ ΝόιερΑμυνρικοί: Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Σέρχιο Ράμος και Φίλιπ Λαμ…Μέσοι: Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα και Άνχελ ντι Μαρία… Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Κορυφαία για το 2014 η Γερμανίδα, Ναντίν Κέσλερ. Με την Βόλφσμπουργκ πήρε το τρεμπλ και μιλά μια σπουδαία στιγμή στην ζωή της… Οι άλλες δυο υποψηφιότητες ήταν οι Μάρτα (Βραζιλία, Tyreso FF & FC Rosengard), Άμπι Γουάμπας (ΗΠΑ, Western New York Flash).Τα επίσημα αποτελέσματα: Κέσλερ (17,52%), Μάρτα (14,16%), Γουάμπας (13,33%)
Κορυφαίος προπονητής γυναικείας ομάδας για το 2014 αναδείχθηκε ο Ραλφ Κέλερμαν! Οδήγησε την Βόλφσμπουργκ στο τρεμπλ! Οι άλλοι δυο υποψήφιοι ήταν οι: Μάρεν Μάινερτ (Γερμανία, εθνική Γερμανίας U-20), Νόριο Σασάκι (Ιαπωνία, εθνική Ιαπωνίας).Τα επίσημα αποτελέσματα: Κέλερμαν (17.06%), Μάινερντ (13.16%), Σασάκι (13.06%)…
Το βραβείο Fifa Fair Play για το 2014 πήγε σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στις διοργανώσεις της FIFA για την σεζόν που μας πέρασε!
Ειδικό βραβείο πήρε από την FIFA ο Ιάπωνας, Χιρόσι Καγκάουα, ο οποίος έχει καλύψει 10 Παγκόσμια Κύπελλα! Πήρε το «FIFA PRESIDENTIAL AWARD»…
Βραβεύθηκε και η Μάρτα για το γεγονός πως έχει αναδειχθεί πέντε φορές καλύτερη παίκτρια…
Ο Ράφα Ναδάλ έστειλε μήνυμα στον Κριστιάνο Ρονάλντο μέσω video και τον ρώτησε ποια ήταν πιο συναισθηματική στιγμή της καριέρας του. Ο Πορτογάλος δεν ήξερε τι να πει και κατέληξε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Μάιο…Ο Ρονάλντο εξύμνησε τον Κάρλο Αντσελότι Αντσελότι έκανε λόγο για φανταστική χρονιά. Φανταστικό χαρακτήρισε και τον Ιταλό προπονητή… «Εκτός από φοβερός κόουτς, είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που καταλαβαίνει απόλυτα τους παίκτες. Ήταν καταπληκτική χρονιά, πήραμε πολλά τρόπαια, αλλά η καλύτερη στιγμή ήταν σίγουρα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ».Για το καλύτερο γκολ της καριέρας του είπε: «Το επόμενο».
Ο Πάμπλο Αϊμάρ απευθύνθηκε μέσω βίντεο στον Λιονέλ Μέσι και τον ρώτησε αν απολαμβάνει το ποδόσφαιρο όπως μικρός. «Απλά να. Χαίρομαι το ποδόσφαιρο από τότε που ήμουν παιδί. Το χαίρομαι πολύ όταν μπάινω στον αγωνιστικό χώρο. Πάντα εκτιμούσα τον Αιμάρ, μ’ άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού», είπε ο άσος της Μπαρτσελόνα.Στη συνέχεια ο Αρσεντινός αστέρας είπε: «Υπάρχει νέος προπονητής, κι όταν έχεις νέο προπονητή πρέπει να αλλάξεις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο, στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο πήγαμε στον τελικό αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τον τίτλο. Το θέμα είναι να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος κάθε χρόνο. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου στην Αργεντινή και στην Μπαρτσελόνα.
Κατά την παρουσίασή του ο Μάνουελ Νόιερ ανέφερε: «Ήταν καταπληκτική χρονιά, ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για την υπέροχη διαδρομή. Είναι καταπληκτικό συναίσθημα να στέκομαι εδώ ως τερματοφύλακας ανάμεσα στον Κριστιάνο και τον Μέσι…».
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μέσω βίντεο ρώτησε τον τερματοφύλακα της Μπάγερν: «Έχεις παίξει ποτέ σε άλλη θέση εκτός από τέρμα;». Ο διεθνής πορτιέρο απάντησε: «Ο Ντιρκ προέρχεται από το μπάσκετ είναι διαφορετικό. Ναι, έπαιζα και σε άλλες θέσεις εκτός από τερματοφύλακας και το απολάμβανα»!
«Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει στη ζωή μου. Καλή επιτυχία Λέο, ελπίζω να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο» ήταν το μήνυμα του Λουίς Ενρίκε, λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων… Έχει την αξία του!
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι Γιόακιμ Λεβ και Φίλιπ Λαμ μίλησαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρουσιάζοντας και το τρόπαιο…
Δείτε εδώ το LIVE του γκαλά στην Ζυρίχη…
Δείτε εδώ πως ψήφισαν αναλυτικά από κάθε χώρα για την «Χρυσή Μπάλα»…http://resources.fifa.com/m
 
 

Σχετικά άρθρα