Τον βελτιώνει αμυντικά

Το γεγονός μπορεί να είναι και τυχαίο αλλά δεν παύει να έχει τη σημασία του, αφού η μέχρι πρότινος προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει διατηρήσει το μηδέν. Ποιο είναι το νέο πρόσωπο στα δύο εξ αυτών; Ο νεοαποκτηθείς Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος φαίνεται ότι πήρε φανέλα βασικού και δύσκολα θα την ξαναχάσει, αφού ο Γιάννης Αναστασίου σκοπεύει να τον καθιερώσει μέχρι τέλους μαζί με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας.
 
Ο 34χρονος στόπερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο 0-0 των Πρασίνων με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (στο πλάι του Τριανταφυλλόπουλου), ενώ έπαιξε για 90 λεπτά και στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο, όπου το Τριφύλλι επικράτησε 5-0 (δίπλα στον «Σίφο» με τον οποίο είχε αρμονική συνεργασία). Είχε προηγηθεί και η νίκη με 2-0 επί της Κέρκυρας εντός έδρας στο τελευταίο ματς για το 2014 (με αμυντικό δίδυμο Κουτρουμπή-Τριανταφυλλόπουλο).
 
Πρόκειται για την πρώτη φορά που επί των ημερών του κόουτς Αναστασίου στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός κατορθώνει να μην δεχθεί γκολ για τρία σερί ματς πρωταθλήματος, τουτέστιν για 270’!
 
Πέρυσι η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα ήταν μόλις 180’ κι έπρεπε να φτάσουν η 31η και η 32η αγωνιστική για να συμβεί (στα ματς με την Καλλονή 3-0 και τον Ατρόμητο 0-0), ενώ εφέτος δεν υπήρξε δεύτερο διαδοχικό ματς με μηδέν παθητικό! Αλλωστε η άμυνα του Τριφυλλιού έχει παραβιαστεί στα 10 από τα 17 παιχνίδια που έδωσε στον α’ γύρο, δηλαδή στα 10 από τα 14, προτού αρχίσει το αμυντικό σερί…
 
Στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα δίνεται μεγάλη βαρύτητα και στο ανασταλτικό κομμάτι καθώς έχουν χαθεί αρκετοί βαθμοί λόγω αμυντικών λαθών, συνοχής ή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα…

Σχετικά άρθρα