Ο Π.Σ.Α.Π. κοντά στα παιδιά με μηνύματα κατά της βίας, του ρατσισμού και του ντόπινγκ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ξεκίνησε τη δράση που αφορά τις επισκέψεις μελών του στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας για πρόληψη φαινομένων που έχουν σχέση με βία, ρατσισμό και ντόπινγκ, με κύριο μέλημα του να ενισχύσει τον αγώνα για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στο ποδόσφαιρο μας, με την εκπαίδευση των νέων φιλάθλων.
Η αρχή έγινε από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου παρευρέθηκαν από τον Π.Σ.Α.Π. ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταμάτης Συρίγος και ο συνεργάτης του Συνδέσμου Κώστας Παπαδόπουλος, τους οποίους δέχτηκαν και αντιμετώπισαν με άψογο τρόπο, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και οι δάσκαλοι, οι οποίοι διδάσκουν τα 300 παιδιά που παίρνουν πολύτιμες γνώσεις σε οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον.
Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών μίλησε και έπαιξε με τα παιδιά, άκουσε τις προτάσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με τη διαδικασία ενίσχυσης της αθλητικής επιμόρφωσης τους και προσέφερε αθλητικό υλικό ( μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ ), φιλέ βόλεϊ και διχτάκια για καλάθια μπάσκετ στο 28ο Δημοτικό Σχολείο, για την βελτίωση της εκγύμνασης τους στο χώρο του σχολείου.
Επιπλέον, μοιράστηκαν στα παιδιά βραχιολάκια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού.
Από τον Διευθυντή του 28ου Δημοτικού Σχολείου και τα παιδιά, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες και εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στον αθλητισμό, με όρους ευγενούς άμιλλας, σεβασμού και αλληλεγγύης.
Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιος Δημόπουλος, σε χαιρετισμό του, επισήμανε:
«Παιδιά μας, είστε τυχερά γιατί βρίσκεστε σε καλό και οργανωμένο σχολείο, στα χέρια άξιων εκπαιδευτικών που σας αγαπούν.
Ήρθαμε κοντά σας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό αλλά και για να υποστηρίξουμε τον αγώνα για τη δημιουργία φιλάθλων που θα αγαπούν πραγματικά το παιχνίδι και τα σπορ.
Εσείς είστε οι αθλητές και οι φίλαθλοι της επόμενης ημέρας. Όλοι μας θέλουμε υγιή αθλητισμό και για να απολαμβάνουμε την παρουσία μας στο γήπεδο σε όμορφο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, πρέπει να κρατήσουμε την βία, σωματική και ψυχολογική, όπως και τον ρατσισμό, έξω από τα γήπεδα.
Εσείς είστε η ζωή και το μέλλον. Οι δικές σας συμπεριφορές θα καθορίσουν πολλά. Όταν προλαβαίνουμε το κακό στη ρίζα του, δείχνοντας ότι είμαστε φίλαθλοι, ότι μας αρέσει να παίζουμε και ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας παρασύρει σε αρνητικές αντιδράσεις, θα είμαστε εμείς οι νικητές, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.
Στη διάθεση του σχολείου σας είναι το αθλητικό υλικό που φέραμε ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της άθλησης σας.
Το σύνθημα μας είναι ΒΑΛΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΒΙΑ. Αυτό θέλουμε, αυτό επιδιώκουμε, προσπαθώντας να είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές τα θετικά παραδείγματα, εκείνοι που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα και θα δείξουμε τον δρόμο και στους άλλους.
Θα είμαστε κοντά σας και το μόνο που θα θέλαμε από εσάς , είναι να αγαπάτε τον αθλητισμό και να σέβεστε τον εαυτό σας αλλά και εκείνον που ακολουθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που εσείς προτιμάτε.
Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι μαζί, αγαπάμε τον αθλητισμό γιατί μας κάνει καλύτερους, δυναμώνει το σώμα μας, αναπτύσσει τη σκέψη μας, ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας.Να είστε καλά, Καλή Χρονιά….».
Ο Π.Σ.Α.Π. προετοιμάζει, ήδη, τις επόμενες επισκέψεις του σε σχολεία, με στόχο να απλώσει τη δράση του σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα