Σκοτ: «Ακόμη πιο δυνατό το Πρωτάθλημα φέτος»

Ο Κολοσσός είναι από τις ομάδες που μπορούν να πάρουν μέρος στα πλέι οφ δηλώνει στο www.esake.gr ο Έρνεστ Σκοτ, που αναδείχθηκε MVP της 12ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς στο ράνκινγκ με την απόδοση του (17 πόντοι με 2/2 βολές, 0/1 δίποντο, 5/7 τρίποντα, 8-2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη) στην νίκη των «θαλασσί» στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ American Genetics με 72-68.
Ο 33χρόνος Αμερικανός φόργουορντ επισημαίνει ότι είναι όμορφο ότι αναδείχθηκε MVP της 12ης αγωνιστικής, αλλά ότι τον ικανοποιεί πιο πολύ η νίκη του Κολοσσού. Επίσης ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα παραμένει σε υψηλό επίπεδο και πως την φετινή σεζόν έχει γίνει ακόμη πιο δυνατό. «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και κάθε ομάδα μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό είναι πολύ καλό για τους φιλάθλους», τονίζει ο Σκοτ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Basket League τις σεζόν 2010-11 και 2011-12 με το Περιστέρι και την αγωνιστική χρονιά 2012-13 με τον Ηλυσιακό.
– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 12ης αγωνιστικής της Basket LeagueΣΚΡΑΤΣ;
«Οπωσδήποτε είναι πολύ όμορφο για μένα που αναδείχθηκα MVP, αλλά αυτό που με ικανοποίησε πιο πολύ, ενώ είναι και πιο σημαντικό, είναι η νίκη επί του ΚΑΟΔ».
–  Στον αγώνα απέναντι στον ΚΑΟΔ American Genetics πέτυχες 5/7 τρίποντα, ενώ γενικά η ομάδα σου ήταν πολύ εύστοχη και είχε σε κάποιο σημείο του αγώνα 11/12. Πως εξηγούνται τόσο υψηλά ποσοστά;
«Μπήκαμε με πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι και γυρνούσαμε πολύ καλά την μπάλα ομαδικά. Μπορεί και να μας βοήθησε η εβδομάδα που δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς εστιάσαμε πολύ στην προπόνηση».
–  Μέχρι τώρα έχετε πετύχει 2 νίκες εντός έδρας και 3 εκτός στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τι μπορεί να πετύχει ο Κολοσσός H Hotels στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν;
«Πιστεύω πως είμαστε από τις ομάδες που μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ. Φυσικά, αυτό θα πρέπει να το δείξουμε και στο παρκέ. Αλλά, έχουμε όλες τις δυνατότητες να το καταφέρουμε αυτό, λόγω της ομαδικής δουλειάς και της άμυνας».
– Προσωπικά γιατί επέστρεψες στην Ελλάδα μετά την παρουσία σου στο Περιστέρι και στον Ηλυσιακό και ποια είναι η γνώμη σου για την Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς;
«Το ελληνικό πρωτάθλημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι ξανά εδώ. Πιστεύω πως φέτος έχει γίνει ακόμη πιο δυνατό. Φυσικά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατοί, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα. Όμως και η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο, θέλοντας να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο, την ώρα που και οι υπόλοιπες ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Γενικά, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και κάθε ομάδα μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό είναι πολύ καλό για τους φιλάθλους».
 

Σχετικά άρθρα