Κέικ μήλου

<div class="ingredients">
<div class="title"><strong>Συστατικά</strong></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 3×3 εκ.</li>
<li>1 κ.σ. κανέλα</li>
<li>5 κ.σ. ζάχαρη</li>
<li>100 γρ. καρύδια τριμμένα</li>
</ul>
<p><strong>Για το κέικ</strong></p>
<ul>
<li>400 γρ. αλεύρι</li>
<li>1 κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ</li>
<li>1 κ.γ. αλάτι</li>
<li>180 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>480 γρ ζάχαρη</li>
<li>2 βανίλιες</li>
<li>4 αυγά</li>
<li>80 γρ. χυμό πορτοκάλι ή μήλο</li>
</ul>
<p><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Με το σύρμα ανακατεύουμε αρκετά το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.</li>
<li>Μετά αφού χαμηλώσουμε λίγο την ταχύτητα στο μίξερ προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα προτού ρίξουμε το άλλο.</li>
<li>Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.</li>
<li>Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 26 εκ.</li>
<li>Βάζουμε στη φόρμα το μισό από το μείγμα με τα μήλα.</li>
<li>Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.</li>
<li>Προσθέτουμε στη φόρμα πάνω από το μίσο μείγμα μήλου, τη μισή ζύμη. Κατόπιν το υπόλοιπο μείγμα μήλου και τέλος την υπόλοιπη ζύμη.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο για 90 λεπτά.</li>
</ul>
<div> </div>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα