Δύναμή του η Λεωφόρος

Εστω και αγχωτικά ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού επιβεβαιώνοντας ότι, επί του παρόντος, διαθέτει την πιο ισχυρή έδρα του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι που σε εννέα εντός έδρας αναμετρήσεις έχουν υποστεί μόλις μια ήττα από τον ΟΦΗ στις 19 Οκτωβρίου 2014,  παραμένουν στην κορυφή της σχετικής λίστας συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, έχοντας χάσει μόλις τρεις βαθμούς (οχτώ νίκες και μια ήττα)!
 
Ιδού ο σχετικός πίνακα με τους συλλόγους που έχουν τις λιγότερες εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες:
 
Παναθηναϊκός 3 βαθμοί
Ολυμπιακός 5 β.
ΠΑΟΚ 5 β.
Βέροια 7 β.
Αστέρας Τρίπολης 8 β.
Ατρόμητος 8 β.
Ξάνθη 9 β.
ΠΑΣ Γιάννινα9 β.
 
Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες επιδόσεις την τελευταία δεκαετία για τον Παναθηναϊκό καθώς καλύτερη συγκομιδή έπειτα από εννέα εντός έδρας ματς επετεύχθη στα νταμπλ του 2004 και του 2010, όπως επίσης και τη σεζόν 2004-05. Ωστόσο, το «10 στα 10» του 2012 παραμένει ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει ο σύλλογος κατά το ίδιο διάστημα σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής.
 
Συνολικά οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί για το εφετινό Τριφύλλι καθώς έπειτα από εννέα ματς στη Λεωφόρο έχει έναν άκρως θετικό απολογισμό με 20 γκολ ενεργητικό και μόλις τέσσερα παθητικό. Τουτέστιν, η ομάδα του Αναστασίου σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ ανά αγώνα και δέχεται λιγότερο από ένα ανά δύο παιχνίδια. Άλλωστε στα έξι από τα εννιά ματς έχει κατορθώσει να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, τέσσερα εκ των οποίων είναι συνεχόμενα (Πανθρακικός 4-0, Κέρκυρα 2-0, Εργοτέλης 5-0, Λεβαδειακός 1-0).
 
Εξίσου ενδιαφέρον πάντως είναι και το γεγονός ότι μετά την περυσινή ήττα από τον Ατρόμητο στις 14/12/2013, οι Πράσινοι έχουν δώσει στο σπίτι τους συνολικά 21 ματς (9-3-0 για τη σεζόν 2013-14 και 8-0-1 εφέτος) έχοντας υποστεί μόλις μια ήττα, αυτή από τον ΟΦΗ.
 
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προόδου που παρουσιάζει ο εφετινός Παναθηναϊκός συγκριτικά με τον περυσινό, αρκεί απλά να δει κανείς ότι τη σεζόν 2013-14 κατά το ίδιο διάστημα η ομάδα του Αναστασίου είχε πέντε νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες (δηλαδή έχασε 11 βαθμούς) και 13-9 γκολ!
 
Οι Πράσινοι εκμεταλλεύονται για πρώτη φορά έπειτα από μια τριετία την ιστορική έδρα τους, η οποία τους κρατάει όρθιους στο κυνήγι του τίτλου…

Σχετικά άρθρα