Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Βιβή Σωτηροπούλου
Βιβή Σωτηροπούλου thumbnail

Βιβή Σωτηροπούλου

Η Βιβή Σωτηροπούλου είναι ψυχολόγος. Aπόφοιτος τμήματος Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο και διδάκτωρ ψυχολογίας από το 2005 στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Ειδικεύτηκε στην εφαρμογή της αποτελεσματικής ψυχολογικής αντιμετώπισης των διαταραχών άγχους στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (υπεύθυνος Γιάννης Κασίκης). Επίσης, έχει ειδικευθεί στην αντιμετώπιση των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών στο Ειδικό Ιατρείο Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών (υπεύθυνος Νίκος Βαϊδάκης). Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Θεραπεία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, υπεύθυνος Γιάννης Παπακώστας) και στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση της Διαταραχής Άγχους μετά από τραυματικό γεγονός (Εντατικά σεμινάρια στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών σε συνεργασία με τον Τομέα Τραύματος, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, υπεύθυνη Μαρία Λιβανού).


Έχει διδακτική εμπειρία στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις αγχώδεις και ψυχοσεξουαλικές διαταραχές), στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και ερευνητική με ανακοινώσεις σε συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (ΠΨΣ). Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην ειδική αγωγή (σε ειδικό δημοτικό σχολείο και στο ΚΕΔΔΥ ανατολικής αττικής – ψυχολογική αξιολόγηση μαθητών με το WISC-III). Εργάζεται στη ΘΕ.ΣΥ και είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Θεραπειών Συμπεριφοράς και του Ειδικού Ιατρείου Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών της Α΄Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ασκώντας θεραπευτικό και εκπαιδευτικό έργο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X