Πανσέτα με τραγανές πατάτες

<p> </p>
<h3>Υλικά συνταγής<span style="font-size: 10px;"> </span></h3>
<ul class="ingredients">
<li>800 γραμμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες</li>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ.σ. μουστάρδα</li>
<li>1 κ.γλ. ρίγανη</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<div>1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15΄, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.</div>
<div> </div>
<div>2. Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.</div>
<div> </div>
<div>3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 25΄, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες!</div>
</div>
<div> </div>
<div>argiro.gr</div>

Σχετικά άρθρα