Η αντίδραση Φακούντο και Μακ στην απόπειρα αυτοκτονίας του ΠΑΟΚ!

Έπαθαν – κατά πως είπαν – την πλάκα της ζωής τους…

Όταν αντιλήφθηκαν ο Ρόμπερτ Μακ κι ο Φακούντο Περέιρα πως στον πάγκο του ΠΑΟΚ καίει φωτιά «ψήνεται» αποχώρηση από τον αγώνα έδρασαν πυροσβεστικά. Αυτοί δεν έχασαν τον έλεγχο της ψυχραιμία τους από το σπάσιμο νεύρων της διαιτησίας. Ο Σλοβάκος ο οποίος μιλά αγγλικά έβαλε τις φωνές: «Ηρεμήστε. Μην φεύγετε. Καθήστε. Θα νικήσουμε»!

Με εξαίρεση τον Απόστολο Τερζή, προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, οι υπόλοιποι κινήθηκαν προς τα αποδυτήρια. Οι παίκτες δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει. Νόμισαν πως φούντωσε η φωτιά στον πάγκο – με το ξεκίνημα του αγώνα την «άναψε» ο Χρήστος Μήτσιος – εξ αιτίας της αποβολής του Έργκις Κάτσε. Ήταν όλοι τους στον ΠΑΟΚ υπέρβαρα φορτωμένοι με νεύρα. Ο εξ Ηπείρου ορμώμενος διαιτητής τσάκιζε την ψυχολογία τους…

Στο 36ο λεπτό όσοι ήταν στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Μυτιλήνης, επιχείρησαν το απονενοημένο διάβημα! «Πάμε, να φύγουμε όλοι. Πάμε… Δεν αντέχεται άλλο αυτός»!

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ βρέθηκε ο κατάλληλός άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ο Απόστολος Τερζής. Ήταν παρών και στην αποχώρηση από το ΟΑΚΑ (με διαιτητή τον Καρκαμάνη) στο ντέρμπι (23.09.1990) με τον Παναθηναϊκό. Στον αγώνα με την Καλλονή τους τραβούσε από τα μανίκια για να μείνουν. Γυάλιζε το μάτι του.

Τους κράτησε. Με τη βοήθεια του Ρόμπερτ Μακ και του Φακούντο Περέιρα. Αυτοί έτρεξαν στον πάγκο – ενώ οι συμπαίκτες τους ήταν αποσβολωμένοι στον αγωνιστικό χώρο – και μιλώντας και χειρονομώντας φώναζαν: «Μείνετε. Θα παίξουμε και θα νικήσουμε»! Ο Σλοβάκος πρωτοστάτησε κι ο Αργεντινός τον ακολούθησε δρώντας πυροσβεστικά στην φωτιά η οποία μαινόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Και οι φωνές των παικτών συνέφεραν τάχιστα όσους εν βρασμώ ψυχής επιχείρησαν την αυτοχειρία. Ήταν μάλιστα, τόσο έντονη η αντίδραση των δύο παικτών και τόσο δυνατή η πεποίθηση τους για τη νίκη ώστε… Με τη λήξη του ημιχρόνου δρομολογήθηκε η αλλαγή ψυχολογίας.

Ηρέμησαν οι πάντες. Αντιλήφθηκαν πως άγγιξαν την αυτοκτονία. Αν κι οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαβεβαίωναν πως δεν θα τους άφηναν, να φύγουν από το γήπεδο. «Πάνω από τα πτώματα μας», έλεγαν…

Ηρέμησε κι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Είχε χάσει κι αυτός την ψυχραιμία του. Αναθεώρησε τα πλάνα του για τον αγώνα. Ρίσκαρε με τις αλλαγές και με την επιλογή του Στέφανου Αθανασιάδη ως αμυντικού χαφ. Σκόραρε δις ο Φακούντο Περέιρα. Απέκρουσε πέναλτι ο Σαρλ Ιτάνζ. Κι ο ΠΑΟΚ δραπέτευσε από της Λέσβου το …Αλκατράζ!

Σχετικά άρθρα