Στιλ: «Δύσκολο το πρωτάθλημα αλλά το πιστεύουμε»

Αμφισβητήθηκε στο ξεκίνημα της πορείας του στον Παναθηναϊκό αλλά πλέον αποδεικνύεται λίρα εκατό. Ο Λουκ Στιλ είναι σταθερότατος στο τέρμα των Πρασίνων, ωστόσο τονίζει ότι πρόκειται για «ομαδική δουλειά». Ο Άγγλος γκολκίπερ παράλληλα τόνισε μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι δύσκολη αλλά όχι και ανέφικτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουκ Στιλ:

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη, χωρίς την ίδια καλή εμφάνιση, είναι οι βαθμοί αυτό που κρατάτε;

«Έχετε δίκιο, δεν παίξαμε όσο καλά μπορούσαμε αλλά η νίκη είναι νίκη και δίνει τους τρεις βαθμούς που θέλαμε. Δεν έχει σημασία πόσα γκολ πετυχαίνουμε, αν καταφέρνουμε να πάρουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Εκτός αυτού, για τέταρτο συνεχόμενο ματς κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό».

Τέταρτο σερί ματς χωρίς να δεχθείτε γκολ. Ο κόσμος αισθάνεται ασφάλεια με εσένα κάτω από τα δοκάρια, πως το αισθάνεσαι αυτό;

«Αισθάνομαι πολύ καλά, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα. Είναι οι αμυντικοί, οι μέσοι και οι επιθετικοί που συμβάλουν στη λειτουργία της ομάδας. Είναι ομαδική δουλειά η ανασταλτική λειτουργία. Κάνουμε πράγματα σαν ομάδα καλύτερα, κι αυτό σημαίνει πως αν κρατάμε το «μηδέν» πίσω θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το καλό μας σερί».

Υπάρχει μια σειρά συνεχόμενων αγώνων, αισθάνεστε κούραση;

«Ναι, έχουμε πολλά παιχνίδια αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί. Έχουμε καλό και μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να αλλάζουμε παίκτες, να ξεκουράζουμε παίκτες και να επιστρέφουν κάποιοι που είχαν τραυματισμούς. Αν υπάρχουν κουρασμένοι παίκτες, ο προπονητής μπορεί να κάνει αλλαγές, για εμένα είναι καλό που έχουμε δυο και τρία παιχνίδια κάθε εβδομάδα».

Βρίσκεστε έξι πόντους μακριά από την πρώτη θέση, πιστεύετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Θα είναι δύσκολο, αλλά το πιστεύουμε. Δεν θα είχε νόημα να παίζουμε αν δεν το πιστεύαμε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τη δουλειά μας και να κυνηγάμε τη νίκη περιμένοντας και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά, να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να δούμε στο τέλος τι καταφέραμε».

Σχετικά άρθρα