Άνετα ο Ολυμπιακός την Φιρέντσε στην πρεμιέρα

Με άνετη νίκη επί της Ιταλικής Φιρέντσε (14-4) άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, για τον τέταρτο προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, στην πρεμιέρα των αγώνων του ομίλου, που διεξάγεται στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά ήταν η απόλυτος κυρίαρχος  του παιχνιδιού, δείχνοντας τη δυναμική της.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα, με το επιμέρους 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο  να διαμορφώνεται από τις Μπιανκόνι, Ασημάκη και  Ελευθερία Πλευρίτου. Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεππτο, με τις  Ιταλίδες να μη βρίσκουν τις λύσεις απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα των Πειραιωτών. Το σκορ του πρώτου μισού (6-1) είναι ενδεικτικό του της εξαιρετικής λειτουργίας , αμυντικά και επιθετικά, του Ολυμπιακού.
Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν και πολλά, με την υπεροχή του Ολυμπιακού εμφανή και το σκορ να διαμορφώνεται στο 9-2 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Το τελικό 14-4 έδωσε μια νίκη ψυχολογίας στην ελληνική ομάδα ενόψει των υπόλοιπων αναμετρήσεων τους  για τον όμιλο της Ευρωλίγκα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.
Η Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία αντικατέστησε την τραυματία Χρυσή Διαμαντοπούλου στη θέση της τερματοφύλακα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Η Ελευθερία Πλευρίτου και η  Ρομπέρτα Μπιανκόνι πέτυχαν από  3 γκολ για τον Ολυμπιακό.
Ολυμπιακός-Φιρέντσε 14-4
Οκτάλεπτα: 3-0, 3-1, 3-1, 5-2

Σχετικά άρθρα