Αναστασίου: «Έτοιμοι για να πολεμήσουμε στη Νέα Σμύρνη»

Στη σημασία αλλά και στις δυσκολίες της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο αναφέρθηκε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να είναι πρωτίστως προετοιμασμένοι για να πολεμήσουν και ακολούθως για να παίξουν ποδόσφαιρο. Επίσης ο τεχνικός του Τριφυλλιού μίλησε για τη βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα στην άμυνα, για τη συνεισφορά του Ταυλαρίδη, για τη διαφορά απόδοσης στα εντός από τα εκτός έδρας ματς αλλά και στις μεταγραφές που τελείωσαν εκτός απροόπτου…

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη Nova:

Για την σημασία του μηδέν στην άμυνα και πόσο σημαντικό είναι: «Βέβαια είναι σημαντικό γιατί με την ομάδα που έχουμε σίγουρα θα βάλουμε ένα γκολ μπροστά. Ιδίως στην Λεωφόρο. Θα έλεγα ότι είναι και λίγο περίεργος ο κόσμος και η όλη νοοτροπία και φαντάζομαι στο εξωτερικό το ίδιο είναι όταν παίζεις επίθεση και δέχεσαι γκολ μιλάνε όλοι για την άμυνα όταν κρατάς το μηδέν λένε γιατί δεν δημιουργείς. Νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έδειξε για μια ακόμα φορά σωστή διαχείριση, σωστή αμυντική συμπεριφορά. Είχαμε πολύ καλές επιστροφές δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο και νομίζω ότι τα παιδιά έχουν αντιληφθεί τη σημασία του να κρατήσουμε το μηδέν πίσω είναι σημαντικό και προσπαθούν όλοι οι να κάνουν το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι ένα από τα θετικά της ομάδας».

Για Ταυλαρίδη και αν παίζει ρόλο η άμεση προσαρμογή του στην καλύτερη αμυντική λειτουργία: «Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο γιατί ο Στάθης είναι ένας παίκτης που έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που είχαμε εμείς σαν ομάδα. Σκέφτεται πρώτα την άμυνα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Είναι ο αμυντικός που θα τον νοιώσει ο αντίπαλος επιθετικός, αυτό που θέλαμε αλλά θα έλεγα ότι και όλα τα παιδιά βγάζουν πλέον μια πολύ καλύτερη συμπεριφορά αμυντική και ίσως έχει βοηθήσει αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε ο Ταυλαρίδης σε εμάς, είναι έμπειρος, ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, μιλάει την γλώσσα, ξέρει πολύ καλά με ποιους έχει να παίξει, ξέρει γενικά τι παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία για το ότι θα προσαρμοστεί άμεσα δεδομένου το περιβάλλον και το κλίμα στην ομάδα είναι εκπληκτικό. Και αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια. Η προσαρμογή του είναι άμεση και πολύ εύκολη».

Για την εικόνα εντός και εκτός έδρας και το ματς με τον Πανιώνιο: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ειδικά στην Νέα Σμύρνη και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πανιώνιος και θέλει πάση θυσία τους βαθμούς για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από την άλλη αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ψηλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να “πολεμήσουμε” βασικά. Γιατί πρώτα πρέπει να “πολεμήσουμε” εκεί και μετά να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το ότι ο Πανιώνιος παίζει ανοικτά: «Μας διευκολύνει αλλά εναντίον μας βλέπω ότι όλες οι ομάδες παίζουν εντελώς διαφορετικά οπότε νομίζω ότι θα έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι το δικό μας. Το σημαντικό είναι αυτό που λέω στα παιδιά ότι δεν είναι τόσο οι αντίπαλοι όσο εμείς».

Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου: «Θα έλεγα ότι ήταν ένα κακό παιχνίδι το ματς του πρώτου γύρου και από τις δυο ομάδες. Εμείς είχαμε τον έλεγχο και κάποιες φάσεις χωρίς όμως τις μεγάλες ευκαιρίες. Τουλάχιστον δυο-τρεις φορές μας δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρουμε αλλά ήμασταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Γενικά το είχαμε αυτό στην αρχή της σεζόν, ο Πανιώνιος από την άλλη με καλή αμυντική λειτουργία, καλή αμυντική συμπεριφορά προσπάθησε να μας κτυπήσει στην κόντρα και το κατάφερε. Νομίζω ότι τώρα θα είναι εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι, παίζει στην Νέα Σμύρνη στην έδρα του, παίζει τελείως διαφορετικά αλλά αυτό που είπα ότι είναι τελείως διαφορετική η εικόνα των ομάδων όταν παίζουν κόντρα σε εμάς».

Για το αν εντοπίζει διαφορές εντός και εκτός έδρας: «Σίγουρα όταν παίζεις εντός έδρας πάντα υπάρχει διαφορετική ψυχολογία. Και νομίζω ότι δεν είναι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για κάθε ομάδα όταν παίζει εντός έδρας έχει διαφορετική ψυχολογία. Αυτό είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο. Έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, ξέρουμε πως είναι, ξέρουμε πως είναι η ψυχολογία όταν παίζεις εντός έδρας. Το σημαντικό είναι να έχεις και την ίδια συμπεριφορά εκτός έδρας. Εμείς αυτό θέλουμε, αυτό προσπαθούμε, σίγουρα σε κάποια ματς αδικήσαμε τους εαυτούς μας εκτός έδρας θα έλεγα γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών αλλά νομίζω ότι η εικόνα πως η ομάδα προσπαθεί, θέλει και δείχνει ότι θέλει να κάνει ορθολογικά πράγματα μέσα στο γήπεδο και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε στο ματς του Σαββάτου επειδή όπως είπα θα είναι πολύ δύσκολο να είμαστε έτοιμοι να “πολεμήσουμε” και μετά να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το αν τελείωσαν οι μεταγραφές: «Ναι έκλεισαν, αν υπάρξει κάτι το εξαιρετικό ίσως, αλλά τη δεδομένη στιγμή νομίζω ότι είμαστε πλήρεις».

Σχετικά άρθρα