Με καλαθάρα Σπανούλη μπροστά στον Ομπράντοβιτς!

Οι ερυθρόλευκοι στην αγαπημένη τους Πόλη διατήρησαν το αήττητο με κρίσιμο καλάθι του Σπανούλη που χάρισε μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό με 74-68.
Περισσότερα σε λίγο… 
Με εκπληκτικό μπάσκετ κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πόλη χάρις στην καλαθάρα του Σπανούλη μπροστά στον Ομπράντοβιτς (68-71) 17 δεύτερα πριν από το φινάλε. Η Φενέρ επέστρεψε μετά το -10 (21′), καθώς ο Ολυμπιακός είχε και μεγάλα νεκρά διαστήματα, πολλά λάθη και κακό παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Όμως την κρίσιμη στιγμή η καλή απόδοση του Λοτζέσκι και η αποφασιστικότητα-εμπειρίσ του αρχηγού του επέτρεψαν να αποδράσει με νίκη (3/3) από την αγαπημένη του Πόλη! Ο Ολυμπιακός δεν …ένιωσε ούτε από τραυματισμούς, καθώς μέχρι το ημίχρονο είχε χάσει δύο παίκτες. Τον εξαιρετικό (μέχρι το 11′) Λαφαγιέτ με τράβηγμα και τον Πέτγουει με ενοχλήσεις στη μέση.
Με όπλο τη δυνατή άμυνα και εμφανή διάθεση να περάσουν την μπάλα κάτω από το καλάθι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έβαλαν δύκσκολο γρίφο στη Φενέρ. Οι ομάδες συμβάδιζαν για αρχή με χαμηλό σκορ, αλλά Βέσελ κάτω από το καλάθι και Γκάουντλοκ από την περιφέρεια έκαναν τη ζημιά στους ερυθρόλευκους για το 18-11 (9′). Το τρίποντο του Λαφαγιέτ μάζεψε λίγο την κατάσταση για να κλείσουν οι φιλοξενούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο με -6 (22-16).
Με ασίστ στον Χάντερ και αμέσως μετά εύστοχο τρίποντο άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο ο Λαφαγιέτ και πάνω που έδειξε ότι θα είναι ο παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό αποχώρησε. Σε αντελώς ανύποπτη φάση ο Λαφαγιέτ ένιωσε τράβηγμα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια (11′ 22-21). Ο Κατσίβελης πέρασε στον άσο και δεν ήταν κακός. Έδωσε λύσεις, πάσαρε σωστά και γενικά ήταν αποφασισμένος. Ο Ολυμποιακός ρίσκαρε δίνοντας ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια σε Γκάουντλοκ και Σπάχι και ειδικά ο πρώτος που διακρίνεται για την ικανόητά του στο μακρινό σουτ έκανε την προσωρινή ζημιά. Με την συμπλήρωση 15 λεπτών οι κόκκινοι είχαν ισοφαρίσει (Πρίντεζης 26-26), ενώ αμέσως μετά το ωραίο καλάθι του Κατσίβελη τους έδωσε το προβάδισμα (26-28). Στο 17′ ο Γκάουντλοκ σκόραρε έξω από τα 6.75 για το 34-30 αλλά ο Ολυμπιακός άμεσα γύρισε το μομέντουμ. Με επι μέρους σκορ 13-2 οι ερυθρόλευκοι πάτησαν το γκάζι, παίρνοντας την μεγάλυτερη υπέρ του διαφορά στο ματς. Δύο τρίποντα από τον Λοτζέσκι και ένα μπάζερ μπίτερ από τον Σπανούλη ήταν η μαχαιριές στο κορμί της Φενέρ που είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της. Το +7 (36-43) στο τέλος του πρώτου μέρους ήταν η καλή είδηση. Η κακή (ναι, υπήρχε και δεύτερη τέτοια) ήταν οι ενοχλήσεις στη μέση του Πέτγουει που δεν θα μπορούσε να συνεχίσει…
Με 8-0 σερί απόρροια της νευρικότητας του Ολυμπιακόυ η Φενέρ έφτασε στο 60-56, ενώ τα προβλήματα στην επίθεση συνεχίζονταν για τους ερυθρόλευκους. Τουλάχιστον δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην άμυνα. Στο 34′ ο Ολυμπιακός σημείωσε το πρώτο του καλάθι στην τέταρτι περίοδο με τον Λοτζέσκι που ήταν εξαιρετικός. Με αιφνιδιασμό του ίδιου παίκτη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και έδειξε ότι το παιχνίδι δεν ενδείκνυται για καρδιακούς.
Το τρίποντο του Γκάουντλοκ (ο οποίος έκανε μεγάλο ματς) η Φενέρ ξέφυγε με +4 (66-62) αλλά το φάουλ του Μπγκντάνοβιτς στον Σπανούλη έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό του Ολυμπιακού να σημειώσει τρεις βολές και να ισοφαρίσει σε 68-68. Μετά από μία χαμένη επίθεση για κάθε ομάδα, ο Σπανούλης ανέλαβε την ευθύνη της κρίσιμης επίθεσης. Ο kill bill σηκώθηκε μπροστά στα μάτια του Ομπράντοβιτς και εκτέλεσε τη Φενέρ για το 68-71 17 δεύτερα πριν από το φινάλε. Οι Τούρκοι δεν έιχαν άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ, μάλιστα, δεν πρόλαβαν καν να εκδηλώσουν επίθεση καθώς ο Λοτζέσκι έκλεψε την μπάλα και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, κλέινοντας το σκορ με μία βολή του Αμερικανού και άλλες δύο του Σπανούλη!
Δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-56, 68-74.

Σχετικά άρθρα