Προσκύνησε τη «βασίλισσα» ο ΟΦΗ

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, δύο πέναλτι, το ένα χαμένο, κόκκινη κάρτα, 3 γκολ σε 2 λεπτά, η Βέροια επικράτησε άνετα του ΟΦΗ, των χιλίων προβλημάτων, με 4-1.
Η υπεροχής της Βέροιας ήταν καθολική. Η ομάδα του Κάρλος Γκρανέρο ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα, και είχε το εκπληκτικό ποσοστό του 80% στην κατοχή της μπάλας. Ο ΟΦΗ με τα πολλά προβλήματα, τόσο τα οικονομικά όσο και μετά την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να του αφαιρέσει 6 βαθμούς δεν είχε την ψυχολογία από την αρχή του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ επιθετικά και ζήτησαν από την αρχή το γκολ. Με πέναλτι προηγήθηκαν, έχασαν λίγο αργότερα άλλο ένα την ώρα που ο ΟΦΗ έχασε τον Τριποτσέρη (στο 30′). Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά και έγινε ροντέο, με 3 γκολ σε 2 λεπτά. Ισοφάρισε ο ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα και με 10 παίκτες με τη Βέροια να απαντάει με 2 γκολ σε 1 λεπτό.
Α’ ημίχρονο:
Η Βέροια ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Μόλις στο 6′ ο Καλτσάς δίνει με τη μία στον Μπεν αλλά εκείνος δεν προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 11′ ο Μπεν μετά από γύρισμα του Μπαργκάν, αστοχεί από το ύψος του πέναλτι.
Στο 17′ ο Αμπράρκιολης βλέπει ανατροπή του Κουτσιανικούλη στον Μπαργκάν και καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπεν αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστοχεί ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 30′ ο Τριποτσέρης ακουμπάει τη μπάλα με το χέρι με τον Αρμπαρκιολη να δείχνει ξανά την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά ο Μπαργκάν αναλαμβάνει την εκτέλεση, ωστόσο ο Λόρια μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ο διαιτητής έδειξε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη, αφήνοντας την Βέροια με 10 παίκτες πολύ νωρίς στο παιχνίδι.
Στο 37′ ο ΟΦΗ ωστόσο φέρνει το ματς στο ίσια. Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Μακρής πηδάει ψηλότερα από όλους και κάνει το 1-1. Η χαρά όμως των φιλοξενούμενων κράτησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο Βεργώνης κάνει ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Παυλίδης βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και με προβολή κάνει το 2-1. Ένα λεπτό αργότερα (στο 39′) ο Μπεν με ατομική ενέργεια μπαίνει στην περιοχή κάνει το σουτ, ο Λόρια αποκρούει ασταθώς, ο Καλτσάς παίρνει το ριμπάουντ και προ κενής εστίας γράφει το 3-1.
Απίστευτη ήταν εξέλιξη στο παιχνίδι που σημειώθηκαν 3 τέρματα σε 2 λεπτά. Χαρακτηριστικό της κακής ψυχολογικής κατάστασης των παικτών του Αναστόπουλου ήταν πως ο Μακρής δεν πανηγύρισε καθόλου την ισοφάριση.
Β’ ημίχρονο:
Στο δεύτερο μέρος όπως ήταν αναμενόμενο ο ρυθμός έπεσε. Η Βέροια έξανε συντήρηση δυνάμεων και ο ΟΦΗ από την άλλη δεν μπορούσε να απειλήσει καθώς φοβόταν την συντριβή λόγω του ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 30′.
Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 58′ με τον Μπαργκάν να βγάζει την κάθετη στον Μπεν, εκείνος μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση με τον Λόρια να μπλοκάρει εύκολα. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι θα πετύχουν και τέταρτο γκολ με τον Μπεν. Ο Παυλίδης κινήθηκε στον χώρο του κέντρου πάσαρε στον Μπεν και εκείνος αμαρκάριστος μπήκε στην περιοχή από τον άξονα, έκανε το σουτ, ο Λόρια αποκρούει, όμως ο Μπεν ξανακερδίζει τη μπάλα και προ κενής εστίας γράφει το 4-1.
Που κρίθηκε:
Αναμφίβολα η αποβολή του Τριποτσέρη έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Όμως και η απίστευτα γρήγορα αντίδραση της Βέροιας μετά την ισοφάριση του Μακρή ήταν ιδιαίτερης σημασίας. Τρικυμία η άμυνα του ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να κρατήσει το «Χ» για πάνω από ένα λεπτό.
Παίκτης από χρυσάφι:
Ο Μπεν πέτυχε 2 γκολ για την Βέροια και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Εξαιρετικός και πολύ κινητικός ο Καλτσάς, από κοντά και ο Μπαργκάν για όσο αγωνίστηκε. Αυτοί οι τρεις ήταν οι καλύτεροι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
Η σφυρίχτρα:
Ιδιαίτερα αυστηρές και οι δύο αποφάσεις για πέναλτι του Αμπάρκιολη. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει επαφή του Κουτσιανικούλη με τον Μπαργκάν, ωστόσο η απόφαση είναι τραβηγμένη. Στο δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων, ο Τριποτσέρης βρίσκει τη μπάλα με το χέρι αλλά είναι προφανές πως δεν το ήθελε και δεν απέκτησε κανένα πλεονεκτήμα ούτε ο αμυντικός του ΟΦΗ ούτε ο επιθετικός της Βέροιας. Κατά τα λοιπά η διαιτησία του Αμπάρκιολη ήταν καλή ωστόσο αυτές οι δύο αποφάσεις του ήταν άστοχες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν , Μπεν (62′ Κάμπορα), Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης (70′ Άρτσε), Καλτσάς (76′ Εσπάρθα), Βέρτζος.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46′ Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ (69′ Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56′ Μανιδάκης), Στάθης, Φαζός, Μακρής.

Σχετικά άρθρα