Μέξας: «Να δείξουμε χαρακτήρα»

Ο ΚΑΟΔ αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή (18/1, 14:30) στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ για την 13η αγωνιστική της Basket League, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό και ο Κώστας Μέξας περιμένει από τους παίκτες του να αντιδράσουν και να δείξουν χαρακτήρα.

«Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας», σχολίασε ο προπονητής της ομάδας της Δράμας και εξήγησε: «Παίζουμε με μια ομάδα που το ρόστερ της έχει αλλάξει επίπεδο και όσο περνάει ο καιρός θα παίζει όλο και καλύτερα, κάτι που έδειξε και στον πρόσφατο αγώνα της με τον ΠΑΟΚ».

«Εμείς πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα μετά την ήττα που είχαμε στην έδρα μας από τον Κολοσσό την περασμένη βδομάδα», τόνισε ο Μέξας και επισήμανε: «Πρέπει να αντιδράσουμε υπό την έννοια ότι πρέπει να δείξουμε πως έχουμε καταλάβει όλοι ποια είναι η ταυτότητα της ομάδας μας. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση στο αμυντικό transition για 40 λεπτά και στη δημιουργία της ΑΕΚ μέσα από καταστάσεις pick ’n roll και ένας εναντίον ενός. Αυτά τα στοιχεία θα είναι σημαντικά για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Ενέργεια, πάθος και χαρακτήρα θέλει να παρουσιάσει στο ΟΑΚΑ ο ΚΑΟΔ American Genetics σύμφωνα με τον Ροντ Όντομ, τον 24χρόνο Αμερικανό φόργουορντ της ομάδας: «Η ήττα από τον Κολοσσό μας πήγε πίσω, αλλά πρέπει να μη κοιτάμε τι έχει γίνει. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στη προσπάθεια που κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που με τις προσθήκες που έκανε, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αλλά εμείς θέλουμε να βγάλουμε στο παρκέ ενέργεια, πάθος και να δείξουμε χαρακτήρα, για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες νίκης που έχουμε. Εφόσον τηρήσουμε το αγωνιστικό πλάνο και δώσουμε τη πρέπουσα σημασία σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι, θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Σχετικά άρθρα