«Το μέλλον στα παιδιά του Πειραιά»

Σε εγκαίνια έργων για τα παιδιά του Δήμου Πειραιά έδωσε το παρών ο Βαγγέλης Μαρινάκης.Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά εγκαινίασαν την πλατεία Θεμιστοκλή στα Μανιάτικα, (περικλείεται από τις οδούς Δογάνης-Δημητρακοπούλου-Σπάρτης- Μαυρομιχάλη). Υπάρχει, πλέον, σύγχρονη παιδική χαρά, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέες περιφράξεις, πλακόστρωτο, καινούρια παγκάκια και φωτισμός. Η μπάντα του Δήμου Πειραιά ήταν εκεί και παιάνισε, ενώ τελέστηκε και ο καθιερωμένος αγιασμός πριν τα εγκαίνια. Ο κ. Μαρινάκης ήταν εκείνος που παρέλαβε το κλειδί για να ανοίξει την παιδική χαρά, την οποία περιηγήθηκε ο ίδιος, αλλά και ο κ. Μώραλης, μαζί με τον κόσμο που ήταν εκεί.Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, επεσήμανε: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία και χαρές, όπως είχαμε υποσχεθεί, σήμερα εγκαινιάζουμε μία σειρά από έργα τα οποία έχουμε προετοιμάσει το τελευταίο τρίμηνο και θα είναι χαρά μεγάλη να δούμε κάθε διαμέρισμα στον Πειραιά να έχει, όχι μόνο μία αλλά και δύο, τρεις παιδικές χαρές, πλατείες, γήπεδα γιατί για εμάς το μέλλον είναι τα παιδιά, τα παιδιά του Πειραιά, όπου και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θέλουμε όσο το δυνατόν να μπορέσουν αυτά τα παιδιά και να βγάλουν το ταλέντο τους και να διασκεδάσουν και να μπορούν να είναι χαρούμενα. Γιατί έτσι και οι γονείς τους και οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους θα είναι το ίδιο χαρούμενοι. Για άλλη μία φορά δεν θέλουμε να λέμε πολλά λόγια. Θα απαντάμε με έργα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα τις ημέρες που έρχονται. Σας ευχαριστώ».
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι το έργο το οποίο είναι χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόσθεσε: «Κυρίες και κύριοι, κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία για όλους εσάς και τις οικογένειες σας. Στέκομαι εδώ στην πλατεία Θεμιστοκλή με ιδιαίτερη χαρά, αφενός γιατί είναι το πρώτο έργο που εγκαινιάζει η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά κι αφετέρου γιατί πιστεύω ότι ξεκινήσαμε και τηρούμε, σύντομα σχετικά, αυτά τα οποία λέγαμε προεκλογικά και βάση των οποίων ζητήσαμε την εμπιστοσύνη σας, για να βελτιώσουμε τα πράγματα στην πόλη μας.
Θυμίζω ότι προεκλογικά είχαμε κάνει ορισμένες παραδοχές και είχαμε αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις. Μια βασική παραδοχή, η οποία επιβεβαιώνεται και νομίζω ότι ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας, είναι μια κοινή διαπίστωση ότι τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά είναι σε μία κακή έως τραγική κατάσταση. Και είναι κάτι το οποίο, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα, γιατί από αυτό εξαρτάται αν θέλετε και το μέλλον της πόλης σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η δεύτερη διαπίστωση που είχαμε κάνει είναι ότι η περιφέρεια, σε σχέση με το κέντρο του Πειραιά, να το πω λαϊκά, είναι ριγμένη και υποβαθμισμένη. Τα διαμερίσματα, το 5ο, η Κοκκινιά, τα Καμίνια, ο Απόλλωνας, η Σούδα και το Φάληρο. Στην συνέχεια δεν έτυχαν της ίδιας προσοχής σε σχέση με το πρώτο και δεύτερο διαμέρισμα Πειραιά. Είχαμε πει λοιπόν εμείς, ότι το βάρος μας θα το δώσουμε αρχικά στη περιφέρεια του Πειραιά.
Είχαμε πει επίσης, ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης θα απευθυνθούμε σε ιδιώτες, ανθρώπους που έχουνε οικονομική ευχέρεια και αγαπούν τον Πειραιά και θέλουν να συνδράμουν στην πόλη. Είχαμε πει ότι για να προχωρήσουμε στον Πειραιά, όπως αν θέλετε την γνώμη μου και σε όλη την χώρα, πρέπει να υπάρξουν συναινέσεις και συνέργειες. Σήμερα νομίζω ότι η πρωτοβουλία αυτή και το έργο αυτό, το οποίο ολοκληρώθηκε και έχω την χαρά να εγκαινιάζω, νομίζω επιβεβαιώνει όλα αυτά τα οποία είπα. Συνεργαστήκαμε λοιπόν, όσον αφορά το τελευταίο σκέλος, με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και δημοτικό σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αρκετές επεμβάσεις, που ίσως να μην είναι σε όλους σας γνωστές, αυτό το τετράμηνο που έχουμε αναλάβει τον Δήμο. Πιο σημαντικές βέβαια θα έλεγα ότι είναι αυτή στην πλατεία Θεμιστοκλή, η οποία πιστεύω πλέον ότι είναι σύγχρονη, είναι καθαρή, έχει μια παιδική χαρά ασφαλή, με δάπεδο ασφαλείας. Μπορεί σε ένα έργο, στους εκατό Πειραιώτες, σε κάποιους να μην αρέσει και αυτό και να μεμψιμοιρούν. Εγώ έχω να πω ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά εδώ και ευχαριστούμε και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού αλλά και την ΠΑΕ, γιατί είναι μια δουλειά σύγχρονη που αναβαθμίζει την περιοχή, μια περιοχή που έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και δεν στέκομαι, δεν θέλω να σταθώ σήμερα σε όποιον μεμψιμοιρεί και ότι ψάχνει να βρει ενδεχομένως, τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει. Θεωρώ ότι είναι ένα άρτιο έργο, ολοκληρώθηκε περίπου σε 30 μέρες, γιατί θέλαμε γρήγορα να δείξουμε πράγματα στην πόλη και ο Ολυμπιακός και εμείς.
Αύριο, όπως ξέρετε, εγκαινιάζουμε την Πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην Παλιά Κοκκινιά, μια περιοχή που χρειάζεται και αυτή πάρα πολύ μεγάλη στήριξη. Έγινε μια σειρά από παρεμβάσεις το τελευταίο τρίμηνο που αφορούσαν τους παιδότοπους για τις γιορτές, που αφορούσαν τον στολισμό της πόλης, που αφορούσαν για πράγματα που έγιναν στα ΚΑΠΗ, στα Κέντρα Αγάπης. Όπως και σε άλλα, τα οποία δεν έχει την δυνατότητα ο Δήμος ακόμα να σηκώσει οικονομικά και γίνονται όλα με την βοήθεια ιδιωτών.
Να δεσμευτώ για μια φορά ακόμα, ότι θα προχωρήσουμε, είτε με ιδία κεφάλαια με χρήματα που μπορεί να έχει ο Δήμος, σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα, αλλά θα απευθύνουμε και σε άλλους ανθρώπους, που αγαπούν τον Πειραιά, ώστε και αυτοί να συνδράμουν, όπως και σε άλλους δήμους, για να στηρίξουν την πόλη. Αυτή αν θέλετε είναι μια επιλογή, την οποία από την αρχή είχαμε επικοινωνήσει και είμαστε υπερήφανοι για το αν θα μας εμπιστευτούν άνθρωποι για να επενδύσουν λεφτά στην πόλη μας. Διότι για να έρθουν να επενδύσουν θα πρέπει να έχουν απέναντι τους μια σοβαρή Δημοτική Αρχή, μια Δημοτική Αρχή με πρόγραμμα, με σύστημα, με ένα καλό και ήπιο λόγο, που είναι υπέρ των συναινέσεων και των συνεργασιών. Έτσι θα βαδίσουμε, ελπίζω όλοι οι κάτοικοι να χαρούν αυτό το έργο, ειδικά οι μικροί φίλο οι οποίοι θα χαρούν πιο πολύ από όλους την παιδική χαρά.
Ο Δήμος αδυνατεί να φυλάξει ο ίδιος τέτοιους χώρους. Ούτε τις παιδικές χαρές μας, ούτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν έχει την δυνατότητα ο Δήμος, δεν έχει το προσωπικό εκείνο, ώστε να φυλάει αυτούς τους χώρους. Θα καταβάλουμε και εμείς προσπάθεια, αλλά από εκεί και πέρα έγκειται στην συνείδηση που ο κάθε δημότης έχει. Είναι μεγάλο πρόβλημα και για αυτό το αναφέρω, αλλά δεν λύνονται εύκολα τα προβλήματα μόνο από το Δήμο. Πρέπει και οι ίδιοι να έχουμε την παιδεία και την αγωγή να τα προσέξουμε όλα αυτά και μακάρι, για μερικές παρατηρήσεις που ακούσαμε, εδώ είμαστε για να βελτιώσουμε ότι χρειαστεί. Πιστεύω ότι και ο Ολυμπιακός μαζί με τον Πρόεδρό του και ο Δήμος, θα είμαστε πάντα παρόντες για να κάνουμε το καλύτερο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ».

Σχετικά άρθρα