«Να φτιάξουμε την ΑΕΚ του μέλλοντος»

«Δικαιώθηκα για την επιλογή μου», δήλωσε ο Μαλίκ Χέρστον κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ ΑΕΚ. Ο 28χρονος φόργουορντ μίλησε για την απόφασή του να απαντήσει θετικά στην πρόταση της “Ένωσης” και αναφέρθηκε στο ρόλο που θα έχει στη νέα ομάδα του αλλά και στη συμβολή του Μενσά-Μπονσού στη μεταγραφή του. 
Οι δηλώσεις του:
Για το αν μίλησε με τον Μενσά-Μπονσού πριν απαντήσει στην ΑΕΚ: «Ήταν τεράστια η συμβολή του Ποπς. Από την πρώτη στιγμή που μου είπε τα καλύτερα λόγια. Το σκεφτόμουν, είναι η τέταρτη ομάδα που συνεργάζομαι μαζί του».
Για το πλάνο της νέας ομάδας του: «Τόσο καιρό που δεν έπαιζα, είχα αρκετές προτάσεις. Ήθελα να πάω κάπου που θα μου αρέσει να παίζω και νομίζω ότι δικαιώθηκα για την επιλογή».
Για το γεγονός ότι είναι αρκετό καιρό εκτός δράσης: «Μου αρέσει πάντα να παίζω, οπότε ήταν δύσκολη περίοδος για μένα. Δούλευα ατομικά, οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία και την πήρα».
Για το τι γνωρίζει για την ΑΕΚ και τους οπαδούς της: «Ξέρω ότι έχει πολύ μεγάλη παράδοση σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Ξέρω πόσο θερμοί είναι οι οπαδοί της και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας».
Για το αν μπορεί να μπει σφήνα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό η ΑΕΚ: «Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός έχουν πραγματικά πολύ καλές ομάδες. Δεν έχω προπονηθεί ακόμα με τους συμπαίκτες μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Στόχος της διοίκησης είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Με ηρεμία να δουλέψει για να φτιάξει μία ομάδα του μέλλοντος».
Για το ποιους παίκτες της ΑΕΚ γνωρίζει: «Ξέρω αρκετούς, αλλά δεν έχω συνεργαστεί ξανά με κάποιον. Είχα παίξει αντίπαλος με τον Ντούσαν Σάκοτα, στην Ιταλία».
Για το ρόλο που θα έχει στην ΑΕΚ: «Θέλω να βοηθήσω και αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Να βρω σιγά-σιγά τον ρόλο μου στην ομάδα. Θέλω να είμαι θετικός για την ομάδα».
Για το τι συνέβη στη Γαλατάσαράι: «Πέρασα καλά στην Κωνσταντινούπολη, παρ’ όλα αυτά δεν ήταν καλή η χρονιά για μένα. Απλά δεν κόλλησαν τα κομμάτια για μένα ατομικά».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Σταύρος Δουβής, είπε: «Εκ μέρους της ΚΑΕ ΑΕΚ έχω την χαρά να σας παρουσιάσω έναν παίκτη του βεληνεκούς του Χέρστον και θα σας πω ότι η ΚΑΕ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος και η διοίκηση αλλά πάνω απ’ όλους ο Μάκης Αγγελόπουλος κάνουμε όλα όσα πρέπει για να μείνει η ΑΕΚ εκεί που ήρθε και να προσφέρει όλα όσα ο τεράστιος αριθμός ΑΕΚτζήδων σ’ όλη την Ελλάδα περιμένει από την διοίκηση. Οι στόχοι της διοίκησης είναι να μείνει η ΑΕΚ στην κατηγορία. Παρόλα αυτά οι μεταγραφές που έκανε, είναι επιπέδου πολύ υψηλότερου. Με ηρεμία να δουλέψουμε για να φτιάξουμε μια ομάδα του μέλλοντος. Οι παίκτες που είναι εδώ, θα δουν ποια είναι η ΑΕΚ και η πορεία του συλλόγου θα εξαρτηθεί από απόδοση των παικτών».

Σχετικά άρθρα