Το αγαπημένο γλυκό της Άννας!

<p><span style="font-size: small;">Mousse σοκολάτας με κεικ μπανάνας, φουντούκια &amp; espresso</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Συνταγή του σεφ Άρη Τσανακλίδη</span></p>
<p> </p>
<div><em style="font-size: small;">Υλικά για μους σοκολάτας (για 6 μερίδες)</em></div>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">900gr Σοκολάτα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">240gr γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">240gr κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">480gr σαντιγύ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Κέικ μπανάνες 2 φέτες</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><em>Υλικά για κέικ μπανάνας</em></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">300gr βούτυρο<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">300gr ζάχαρη μαύρη<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">100gr κρόκο<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">200gr ασπράδι μαρέγκα<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">300gr φαριναπ<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">15gr bakin powder<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">350gr πουρέ μπανάνας<em></em></span></li>
<li><span style="font-size: small;">100ml γάλα<em></em></span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Εκτέλεση για μους σοκολάτας</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την σοκολάτα για να λιώσει</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε την σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή) και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ανακατεύουμε</span></p>
<p><span style="font-size: small;">και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Εκτέλεση για κέικ μπανάνας</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em> </em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε το βούτυρο ν’αφρατέψει , ρίχνουμε την ζάχαρη  και χτυπάμε για 5 λέπτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε τον κρόκο τον πουρέ μπανάνας με τον γάλα και τέλος το φαρινάπ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ενώνουμε τα δύο μείγματα.Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 100 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Σερβίρισμα</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μπωλ ατομικό στρώνουμε το κέικ μπανάνας και το βρέχουμε με λίγο espresso</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Από πάνω στρώνουμε την mousse και λίγα φουντούκια θρυμματισμένα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα</span></p>

Σχετικά άρθρα