«Το Πρωτάθλημα είναι πλέον ανταγωνιστικό»

«Είναι καλό που το Πρωτάθλημα είναι πλέον ανταγωνιστικό», τόνισε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν!
Ο 25χρόνος φόργουορντ των «πρασίνων» σε συνέντευξη στο «Sport 24 Radio» επισήμανε ότι: «Το Πρωτάθλημα έχει αλλάξει αρκετά από το περσινό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ειδικά στις έδρες τους. Είδαμε τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ που κάνει μεταγραφές και είναι δυνατή, η Κηφισιά που νίκησε τον Ολυμπιακό. Είναι καλό που το Πρωτάθλημα είναι πλέον ανταγωνιστικό. Υπάρχουν βέβαια στιγμές που δεν μας βοηθάει γιατί παίζουμε δύο δυνατά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Αλλά και άλλες φορές που αυτό βοηθάει, είναι ανάλογα με το τι παιχνίδι έχεις στην Ευρωλίγκα. Αν παίξεις συνεχόμενα εκτός Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και ΠΑΟΚ εκτός είναι κουραστικό. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο γιατί είναι αμφίρροπο. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει παντού».
«Το δικό μας είναι πολύ πιο physical», παρατήρησε ο Γιάνκοβιτς. «Με τους καινούργιους κανονισμούς, το ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνεται πιο γρήγορο».
Ο 25χρόνος φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε ακόμη:
Για το τι έχει αλλάξει με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού: «Δεν είναι ότι έχει αλλάξει πολλά. Αυτό που ζητάει ο κόουτς είναι πολλή μεγάλη πειθαρχία στο γήπεδο και μεγάλη προετοιμασία πριν το παιχνίδι. Να ξέρουμε το πλάνο του παιχνιδιού. Να λειτουργούν όλα σαν ένα ρολόι. Πιστεύω είναι υπερβολή όσα ακούγονται για εκείνον. Είναι σκληρός, αλλά όλα αυτά λειτουργούν ιδανικά όταν η ομάδα παίζει καλά. Όλα τα κάνει για κάποιο λόγο. Είχαμε ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα πριν έρθει».
Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Το πρωτάθλημα το είδαμε και πέρυσι. Όλα κρίνονται στα play off. Κατά τη διάρκεια είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια να μην παίζεις καλά. Είναι πολλά τα ματς, ειδικά όπως είναι τώρα η Ευρωλίγκα. Εμείς είμαστε πάρα πολύ καλά. Αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι μόνο η νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και κάποια στιγμή θα μας παρουσιαστεί η ευκαιρία να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό».
Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Top-16: «Έχω παρακολουθήσει τον όμιλο. Η νίκη της Μακάμπι δεν βοήθησε τον όμιλο μας, όπως και η νίκη της Γαλατά στον Ερυθρό Αστέρα. Είμαστε πάρα πολύ καλά, ειδικά αν συνεχίσουμε με εντός έδρας νίκες. Εκεί κρίνεται το Top-16. Είναι και κάποια παιχνίδια, όπως με τη Μακάμπι ή την Γαλατά που πρέπει να τα πάρουμε, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».
Για την συνέχεια της Ευρωλίγκας: «Το είδαμε και πέρυσι. Έχει μεγάλο προβάδισμα η ομάδα που έχει το εντός έδρας πλεονέκτημα. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Μέχρι και η διαφορά που χάσαμε από τη Μπαρτσελόνα ή αυτή που νικήσαμε τη Ζαλγκίρις είναι σημαντική. Παίζει ρόλο ακόμα και η τελευταία επίθεση».
Για το αν χρειάζεται μεταγραφή ο Παναθηναϊκός: «Μπορεί τώρα που τραυματίστηκε ο Λουκάς να θέλει ο πεντάρι ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα είναι αυτή που είναι και οι καταλληλότεροι γι’ αυτό είναι ο προπονητής και ο πρόεδρος. Μπορεί εμείς να λέμε ότι θέλουμε, αλλά την ευθύνη την έχει ο προπονητής. Ένας παίκτης ειδικά αν δεν έχει εμπειρία Ευρωλίγκας ή Ελλάδας θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί. Δεν είναι τυχαίες ομάδες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, για να μπεις και να βάλεις 20 πόντους. Όποιος και αν έρθει τώρα, εκτός αν έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο και των ομάδων δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα».
Για το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης: «Πιστεύω ότι αν δούμε το παιχνίδι της Ρεάλ με την Ούνικς Καζάν έχουμε τύχη. Με τη Μπαρτσελόνα ήμασταν άτυχοι, γιατί αποφάσισε να βάλει ο Χουέρτας 6 τρίποντα. Η Ρεάλ έχει 3 νίκες και δεν πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί χαλαρή. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και αυτοί θέλουν να πάρουν από τώρα την πρόκριση στα play off. Το παιχνίδι θα κριθεί στην καλή ατομική άμυνα, ειδικά στα guard που δημιουργούν πολύ. Το πώς θα πάει το παιχνίδι, θα κριθεί από την δική μας άμυνα και την ενέργεια που θα βγάλουμε. Δεν θα είναι εύκολο να κερδίσουμε. Ούτε και για την Ρεάλ. Είναι μεγάλο παιχνίδι. Σου δίνει κίνητρο. Και να πονάς λίγο θα μπεις να παίξεις».
Για τον ρόλο του φέτος: «Νιώθω καλά. Μου ανεβάζει πολύ την αυτοπεποίθηση ο προπονητής μου και προσπαθώ βελτιώνομαι και μέσα στην χρονιά, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Θέλω να έχω ρόλο για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Σχετικά άρθρα