Νομπόα: «Για αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ»

Ο διεθνής άσος από το Εκουαδόρ είναι το βαρύ όνομα που έφερε ο ΠΑΟΚ μέχρι αυτή την στιγμή και δικαιολογημένα τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στον Νομπόα.

Μπορεί στο παιχνίδι που αγωνίστηκε με τον Πλατανιά, να μην έδειξε δείγματα της μεγάλης του αξίας, αυτό όμως θα συμβεί σε επόμενα παιχνίδια.

Ο Νομπόα μίλησε σε Ρωσικό μέσο ενημέρωσης και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ρωτήθηκε:

-Πέρυσι, οι φήμες έλεγαν ότι ενδιαφέρονται για σένα η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη και η Μαρσέιγ. Τελικά καταλήξατε σε ένα κατώτερο πρωτάθλημα το ελληνικό. Γιατί;

– Ενδιαφέρον υπήρξε από την πλευρά αυτών των συλλόγων αλλά στο επίπεδο του: «Θα δούμε, νομίζουμε κτλ». Δεν υπήρξε επίσημα πρόταση και δεν είχα πολύ χρόνο να περιμένω για μια απάντηση. Από την 11η Δεκεμβρίου έκανα ατομικές προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ μιλούσε μαζί μου για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολύ καλό και σοβαρό τρόπο. Μου έκανε μία συγκεκριμένη και πολύ καλή και σοβαρή πρόταση. Η ομάδα μου αρέσει, έχει μία πολύ καλή πιθανότητα να βγει πρώτη και να παίξει στο Champions League. Είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για μένα».

– Ο Αθλητικός Διευθυντής της Ντιναμό Μόσχας Γκουράμ Άγιο ισχυρίζεται ότι το καλοκαίρι θα σου κάνει μία πολύ μεγάλη προσφορά για να γυρίσεις στην ομάδα. Τι έχεις να πεις γι αυτό;

«Περίμενα έναν ολόκληρο χρόνο, να μου ανανεώσει το συμβόλαιο! Και μου έλεγε τότε στη συνέχεια θα γίνει και θα γίνει και τίποτα. Είχα μια καλή περασμένη σεζόν – σκόραρα έξι γκολ, έκανα πολλές ασίστ. Μετά το τέλος της σεζόν ήταν σίγουρος: Τώρα θα σου κάνω μια προσφορά, μου είπε. Αλλά του απάντησα: «Ας μιλήσουμε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο». Τελικά δεν έκανε πρόταση αλλά κάτι περίεργες δηλώσεις. Περίμενα για μήνες μία σοβαρή πρόταση.

– Ποια θα ήταν μία σοβαρή πρόταση;

 «Όπως αυτή που έχω στον ΠΑΟΚ για 2,5 χρόνια».

– Απαίτησες από την «Ντιναμό» αύξηση του μισθού σου ;

«Όχι. Δεν απαίτησα καμία αύξηση. Θα έπαιζα με τους ίδιους όρους, απλά θέλω ένα συμβόλαιο για 2,5 χρόνια.» Και ξέρετε τι μου πρόσφερε στο τέλος; Νέο συμβόλαιο για 6 μήνες! Δεν υπογράφω ποτέ για έξι μήνες μόνο! Και μου πρόσφερε ρούβλια και όχι ευρώ. Δεν γίνεται πουθενά αυτό. Στη Ρωσία, είχα πάντα ένα μισθό σε ευρώ. Ήμουν έτοιμος κάποια στιγμή να συμφωνήσω με το προτεινόμενο ποσό, αλλά μόνο αν πληρωνόμουν σε ευρώ έστω σε ένα ποσοστό του 55 τοις εκατό. Η απάντηση ήταν αρνητική. Προφανώς, δεν ήθελαν να μείνω στην Ντιναμό. Ήθελε ο κόσμος πολλοί μέσα στην ομάδα αλλά όχι η διεύθυνση του συλλόγου. Για μια εβδομάδα, ήμασταν  σε διαπραγμάτευση. Με την υποτίμηση του ρουβλίου έπεφτε ο μισθός μου περισσότερο από τα μισά χρήματα και πλέον θα έπαιρνα μόλις 400 χιλιάδες ευρώ. Από όλες τις απόψεις, η πρόταση της Ντιναμό δεν ήταν μια σοβαρή πρόταση. Και ήξερε ο αθλητικός διευθυντής ότι θα απαντήσω αρνητικά. Προφανώς, δεν ήθελε να μείνω στο Ντιναμό. Και όμως βγήκε και είπε πως: “Κάναμε μία μεγάλη προσφορά, αλλά αυτός ήθελε πάρα πολλά χρήματα».

Σχετικά άρθρα