Επέστρεψε από την κόλαση!

Αντιμέτωπη με το φάσμα ενός σοκαριστικού αποκλεισμού από το 2ο γύρο του Australian Open, βρέθηκε η Μαρία Σαράποβα η οποία χρειάστηκε να ανατρέψει σημαντικό προβάδισμα της άσημης Αλεξάντρα Πάνοβα στο 3ο σετ και να σώσει δύο match points της συμπατριώτισσάς της για να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο! 

Από την κόλαση επέστρεψε η Μαρία Σαράποβα, στο θρίλερ της Rod Laver Arena, απέναντι στο Νο150 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντρα Πάνοβα!

Η σπουδαία Ρωσίδα τενίστρια, έδειξε χαρακτήρα στις πολύ κρίσιμες στιγμές της συγκλονιστικής αναμέτρησης και ανατρέποντας το προβάδισμα με 1-4 games της 24χρονης αντιπάλου της, έφτασε στη σπουδαία επικράτηση με 6-1, 4-6, 7-5, κλείνοντας θέση στις “32” καλύτερες της Μελβούρνης.

Στην πιο θερμή, μέχρι τώρα, ημέρα στο Melbourne Park (ξεπέρασε τους 32 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία), η qualifier Αλεξάντρα Πάνοβα, στην αρχή του αγώνα δεν έδειξε ικανή να απειλήσει τη διάσημη αντίπαλό της και με δυσκολία κέρδιζε πόντους στο σερβίς της.

Μετά την κυριαρχία της Σαράποβα στο 1ο σετ, η 25χρονη Πάνοβα κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει αλλά και να ισοφαρίσει το σκορ, κατακτώντας με 6-4 το 2ο σετ.

Μάλιστα, η Πάνοβα ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο καθοριστικό σετ της αναμέτρησης, όπου προηγήθηκε με διπλό break (1-0 και 4-1), πριν η Σαράποβα ξεκινήσει την αντεπίθεσή της.

Η Μάσα μείωσε αρχικά σε 4-2 και στη συνέχεια έσωσε 2 match points της αντιπάλου της, την ώρα που η Πάνοβα σέρβιρε στο 5-4 για το ματς, βγάζοντας ορισμένους φοβερούς winners σε κρίσιμους πόντους!

Το break της Σαράποβα στο 10ο game (5-5) και οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, έκοψαν τα φτερά της Πάνοβα η οποία στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητα της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο.

“Βρέθηκα δύο πόντους μακριά απ’την ήττα. Έπαιξα μερικούς σπουδαίους πόντους όποτε χρειάστηκε. Φυσικά και δεν ήθελα να αντιμετωπίσω τόσο μεγάλες δυσκολίες στο 2ο γύρο” είπε η Σαράποβα μετά το ματς, περιμένοντας την αντίπαλό της, μεταξύ των Ντίγιας-Σμιέντλοβα.

πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα