Κάποιοι πέρασαν το τέστ Περέιρα

Το γεγονός του αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Αλκαζάρ ήτσν προφανώς η επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας.

Είναι αλήθεια ότι αρκετοί δεν περίμεναν πως ο Νιγηριανός θα κατάφερνε ξανά να παίξει ποδόσφαιρο μετά από εκείνο το βράδυ του περσινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ολαϊτάν σωριάστηκε στο έδαφος και άρχιζε η μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.

Ο νεαρός επιθετικός απέδειξε ότι έχει δυνατή καρδιά, με την κυριολεκτική και τη μεταφορική σημασία της λέξης. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού και των δικών του ανθρώπων, μα πάνω απ’ όλα με τη δική του προσπάθεια και πίστη, μπόρεσε να γυρίσει υγιής και σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας ώστε να διεκδικήσει εκ νέου την καριέρα που υπαγορεύει το πλούσιο ταλέντο του.

Σε δεύτερο πλάνο, αυτό που έχει να παρατηρήσει κανείς από το παιχνίδι στη Λάρισα είναι ότι με τον Περέιρα στον πάγκο κάθε ματς έχει τη δική του αξία. Είναι λογικό η μετάβαση σε νέα προπονητική εποχή στον Ολυμπιακό να έχει φέρει μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες για να δείξουν πράγματα, με τη διαφορά ότι συνολικά η ομάδα – τουλάχιστον για ένα ημίχρονο – έδειξε να παίρνει το ματς πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν σε τέτοιου τυπου παιχνίδια. Θυμηθείτε απλά τα προηγούμενα φετινά ματς Κυπέλλου, στον Ταύρο με τον Φωστήρα, στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, στο Φάληρο με τον Πανιώνιο…

Κάποιοι παίκτες όπως ο Μπενίτες, ο Ντουρμάζ και οι αλλαγές Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνης έδειξαν ότι είναι σε θέση ενδεκάδας. Ακριβώς ένα βήμα πίσω από τις βασικές επιλογές του Περέιρα, με σοβαρές βλέψεις για μονιμοποίηση εφόσον προκύψουν οι προϋποθέσεις.

Ο Μέγιερι έχει την εμπειρία, παρότι δεν παίζει φέτος, να εγγυηθεί πως ο τραυματισμός του Ρομπέρτο στα επόμενα ματς δεν θα προκαλέσει τόσο μεγάλη απώλεια. Κι ο Σαλίνο με τον Γιαννούλη ότι παραμένουν αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές για τα άκρα της άμυνας. Ο Μπουχαλάκης με τον Διαμαντάκο ήθελαν να δείξουν περισσότερα απ’ όσα τελικά κατάφεραν, με τον πρώτο να έχει κάποιες καλές ενέργειες αλλά ημιτελείς, ενώ τον δεύτερο να είναι δραστήριος και πρωταγωνιστής στο δεύτερο γκολ. Αυτοί που ήταν λίγο πιο πίσω; Ο Γκαζαριάν με τον Πελέ. Ο Αρμένιος φάνηκε απογοητευμένος από την έλλειψη αγώνων, ενώ ο Πορτογάλος εκτός ρυθμού, ενώ ήταν και άτυχος αφού είχε μικροτραυματισμό από την πρώτη φάση του ματς.

Γενικά, πάντως, ο τρόπος που αντιμετώπισε και αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε τη σφραγίδα και την ένταση που βάζει στο στιλ της ομάδας ο νέος προπονητής της…

Σχετικά άρθρα