Το πάλεψε στα ίσια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Κίμκι για την 3η αγωνιστική της φάσης των 32 του Eurocup. Ο δικέφαλος το πάλεψε, κοίταξε στα μάτια τους Ρώσους αλλά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 78-82.
Η Κίμκι που έχει ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του Eurocup και θέλει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, ήταν ανώτερη στα… σημεία. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου κατέθεσε ψυχή, δύναμη και πάθος στο παρκέ και είχε την ευκαιρία στο τέλος να πάρει μία τεράστια νίκη. Ο δικέφαλος είχε τρομερό πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (με εξαίρεση ίσως την δεύτερη περίοδο) στο αμυντικό ριμπάουντ. Έδωσε 16 φορές τη δυνατότητα στην ομάδα του Κουρτινάιτις να ανανεώσει τις επιθέσεις της και να… καμουφλάρει το ισχνό 47% στα δίποντα και το 31% στα τρίποντα.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν που ουσιαστικά κράτησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι αλλά και το καθαρό μυαλό και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του Μαρκόπουλου τη στιγμή που βρέθηκαν στο -13 στις αρχές της τρίτης περιόδου.
Εξαιρετικός ο Κάρτερ με 17 πόντους, ο Λάνγκφορντ με 14 και ο Βον με 10. Πλουραλισμός επιθετικά για την Κίμκι (την οποία ο ΠΑΟΚ κράτησε χαμηλά στο σκορ, σε σχέση με τον μέσο όρο της) με το Χάνεϊκατ να έχει 14, τον Κοπόνεν 13, τον Ράις 11 και τν Πόποβιτς 10.
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά αφού στο πρώτο δεκάλεπτο αντιμετώπιζε, εμφανώς, πρόβλημα στην άμυνα του. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προσπαθούσε να πάει σε σετ επιθέσεις και να κατεβάσει τον ρυθμό της Κίμκι ωστόσο το αμυντικό της τρανζίσιον ήταν αργό αν όχι ανύπαρκτο. Οι Ρώσοι έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή και δευτερεύοντα και πετύχαιναν έυκολα καλάθια την ώρα που ο δικέφαλος μάτωνε στην επίθεση. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ αφορούσε και στα ριμπάουντ καθώς χαρακτηριστικό είναι ότι με το τέλος του ημιχρόνου οι Ρώσοι είχαν κατεβάσει σχεδόν διπλάσια «σκουπίδια», γεγονός που τους έδινε δεύτερες επιθέσεις.
Η πρώτη περίοδος έληξε με τον δικέφαλο να είναι πίσω με 24-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του στην άμυνα, πρόσεξε τα ριμπάουντ (1-9 επιθετικά), έβγαλε αμαρκάριστα σουτ τριών πόντων, στα οποία ευστόχησε, και πέρασε μπροστά στο σκορ. Το ημίχρονο όμως βρήκε τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία, για το 40-40.
Η Κίμκι δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσει το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε στροφές. Πίεσε πολύ τον ΠΑΟΚ στην άμυνα και τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Το τέλος της περιόδου βρήκε τους Ρώσους να είναι μπροστά με 3, 54-57.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κακαρούδη από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 4 φάουλ, ενώ προβλήματα τέτοιου είδους αντιμετώπιζε και ο προπονητής των Ρώσων. Ο δικέφαλος κατέρρευσε στις αρχές της τέταρτης περιόδου και η Κίμκι εκτόξευσε τη διαφορά ακόμα και στους 13 πόντους (54-67) στα 7.17 πριν το τέλος, αφού ειχε σερί 10-0. Οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Αντεπίθεση διαρκείας (με φοβερές άμυνες) και έφεραν το παιχνίδι στο -2, 78-80, 6 δεύτερα πριν τη λήξη. Ο Κοπένεν ευστόχησε και στις 2 βολές και τελικώς έτσι γράφτηκε το 78-82.
Τα δεκάλεπτα: 16-24, 40-40, 54-57, 78-82
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 14 (1), Λιάπης 2, Κάρτερ 17 (2), Κακαρούδης 8, Τσόχλας 8 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 6, Όντουμ 6 (1), Βον 10, Μπρέμερ, Σαλούστρος 2.
Kίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 11, Ογκουστίν 4, Πόποβιτς 10 (1), Πατέεφ 13, Κόπονεν 13 (2), Βιάλτσεφ 6, Μόνια 5 (1), Λοβέρν 2, Χόνεϊκατ 14 (2), Ντέιβις 4.

Σχετικά άρθρα