Σπιρουλίνα: Τα 3 θαύματα που κάνει στην υγεία thumbnail

Μάνος, 33 ετών

Η σπιρουλίνα προέρχεται από τα τα μικροφύκι των γλυκών νερών και θεωρείται ότι βοηθά τον οργανισμό μας επειδή διαθέτει μερικές φαρμακολογικές δράσεις όπως αντιμικροβιακές (περιλαμβανομένων βακτηρίων και ιών), αντικαρκινικές, μεταλλοπροστατευτικές...

Σπιρουλίνα: Τα 3 θαύματα που κάνει στην υγεία

ΕΡΩΤΗΜΑ
Θέλω να αρχίσω να παίρνω συμπληρώματα σπιρουλίνας αλλά έχω έλλειψη ενζύμου G6PD. Επίσης θα ήθελα να μάθω εάν και που κάνει καλό η κατανάλωση σπιρουλίνας; Σας ευχαριστώ πολύ!


Στο ερώτημα απάντησε ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, Παθολόγος – Κλινικός φαρμακολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η σπιρουλίνα προέρχεται από τα τα μικροφύκι των γλυκών νερών και θεωρείται ότι βοηθά τον οργανισμό μας επειδή διαθέτει μερικές φαρμακολογικές δράσεις όπως αντιμικροβιακές (περιλαμβανομένων βακτηρίων και ιών), αντικαρκινικές, μεταλλοπροστατευτικές (προστασία από βαρέα μέταλλα) αντιοξειδωτικές και ανοσοδιεγερτικές που οφείλονται  σο πλούσιο περιεχόμενό του σε βασικά και απαραίτητα αμινοξέα και πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, λιπίδια, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν πολλές από τις ανωτέρω αναφερόμενες θεραπευτικές ιδιότητες. Το ίδιο ισχύει και  τη λήψη σπιρουλίνας σε άτομα που έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD δεν υπάρχουν βιβλιογραφικές  αναφορές που να υποστηρίζουν ότι η λήψη σπιρουλίνας σε άτομα με έλλειψη του ενζύμου είναι ασφαλής. 


 


Σπιρουλίνα: 60 ζωτικές ουσίες για τόνωση του οργανισμού σε ένα δισκίο 

Η σπιρουλίνα είναι μια από τις πλουσιότερες και πληρέστερες πηγές διατροφής στον κόσμο. Αυτό το σπειροειδές φύκι, αν και το μήκος του δεν ξεπερνά το μισό χιλιοστόμετρο, περιλαμβάνει πάνω από 60 ζωτικές ουσίες: υψηλοθερμικές βιταμίνες και μέταλλα, όλα τα βασικά αμινοξέα, χλωροφύλλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Ουσιαστικά, όλα όσα χρειάζεστε για ένα υγιές σώμα και μια δυναμική ζωή.


Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται στη γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Πριν από αιώνες, οι ιδιαίτερα προηγμένοι Αζτέκοι και Μάγια, είχαν ήδη εξοικειωθεί με τις ευεργετικές δυνάμεις της σπιρουλίνας. Και πλέον, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν καθημερινά για να προσφέρουν στον εαυτό τους πρόσθετη ενέργεια, αντοχή και βελτιωμένη φυσική κατάσταση.


Η σπιρουλίνα λειτουργεί ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα:


1. Καθαρισμός: Η σπιρουλίνα προωθεί τις διαδικασίες φυσικού καθαρισμού του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος. Αισθάνεστε πιο υγιείς και περισσότερο εύθυμοι, ενώ ταυτόχρονα έχετε περισσότερη ενέργεια.


2. Αποκατάσταση: Η σπιρουλίνα αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στη διατροφή και τονώνει το μεταβολισμό. Η φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται αισθητά, ενώ ανακτάτε πολύ πιο γρήγορα τις δυνάμεις σας μετά από άσκηση.


3. Τόνωση: Η σπιρουλίνα ενισχύει την αντοχή και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του σώματος. Αισθάνεστε πιο ισχυροί και είστε πιο ικανοί για να αντιμετωπίσετε τις πιέσεις της καθημερινής ζωής.


Τα οφέλη της είναι τα εξής:


- δίνει περισσότερη ενέργεια


- ενισχύει την αντίστασή σας


- βελτιώνει την επίδοσή σας σε εργασία, άθληση και μελέτη


- αυξάνει την αντοχή σας ενάντια στις ασθένειες


- χαρίζει υγιή επιδερμίδα, πυκνότερα μαλλιά και πιο σκληρά νύχια


- ενισχύει τη δύναμή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης


- αποτελεί διατροφικό συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της κύησης


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X