Σπρινγκ ρολς λαχανικών με σάλτσα

<h4><span style="font-size: small;">Υλικά:</span></h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για τα σπρινγκ ρολς</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>25 φύλλα spring roll, 19 εκ.</li>
<li>900 γρ. γέμιση λαχανικών</li>
<li>2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό</li>
<li>ηλιέλαιο για το τηγάνισμα</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για την γέμιση λαχανικών</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>100 γρ. ηλιέλαιο</li>
<li>80 γρ. σάλτσα σόγια bbq</li>
<li>225 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν</li>
<li>325 γρ. λάχανο, κομμένο ζουλιέν</li>
<li>150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν</li>
<li>100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο</li>
<li>125 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες</li>
<li>75 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν</li>
<li>75 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν</li>
<li>25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li>50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο</li>
</ul>
<div> </div>
</div>
</li>
</ul>
<div>Εκτέλεση:</div>
<div> </div>
<div><strong>Για τα σπρινγκ ρολς</strong>
<p>Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου σε λεπτή γραμμή παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Σπρώχνουμε ελαφρά προς τα εμάς ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάμε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνουμε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγουμε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά. Τηγανίζουμε στους 180°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα spring rolls, πριν το τηγάνισμα τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.</p>
<strong>Για την γέμιση λαχανικών</strong>
<p>Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να παραμείνει τραγανό. Αποσύρουμε σε ένα ταψί και απλώνουμε σε λεπτή στρώση ώστε να σταματήσει το μαγείρεμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα λαχανικά χωριστά (εκτός από σκόρδο και τζίντζερ). Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και σοτάρουμε το τζίντζερ για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε και τη σάλτσα. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά. Αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά μαζί (αφού σουρώσουμε τυχόν ζουμιά που έχουν αποβάλει) και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στη συντήρηση.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα