«Μας έδωσαν ώθηση η άμυνα και ο κόσμος»

Η άμυνα ήταν το «κλειδί» για την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Είναι σημαντική νίκη, κάθε νίκη είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη», επισήμανε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και εξήγησε: «ΤοTop 16 είναι δύκολο πρωτάθλημα, διαρκεί πολύ σε διάρκεια, πρέπει να είσαι κάθε εβδομάδα έτοιμος πνευματικά, συγκεντρωμένος και δυνατός. Αυτά τα είχαμε εμείς σήμερα (23/01). Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, τους αξίζουν ολότελα».

Για τα δύο «πρόσωπα» που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς, ο Σφαιρόπουλος παρατήρησε: «Ήμασταν νευρικοί στην αρχή, δεν πήραμε σωστές αποφάσεις, δεν ήμασταν καλοί ούτε στην άμυνα, φάγαμε εύκολους πόντους από διεισδύσεις. Πιστεύω, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που έπρεπε με αρχή την άμυνα και παίζοντας ασφαλώς καλύτερα στην επίθεση πήραμε τελικά εύκολη νίκη, παρά πρώτο μέτριο ημίχρονο. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι δεχθήκαμε μόνο 27 πόντους στο δεύτερο μέρος, κρατώντας τη Λαμποράλ Κούτσα είκοσι πόντους κάτω από το μέσο όρο της».

«Η άμυνα μας έδωσε ρυθμό και στην επίθεση», υπογράμμισε ο κόουτς του Ολυμπιακού και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φίλους των «ερυθρόλευκων»: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας, ήταν πολύ ζεστός, μας βοήθησε πάρα πολύ. Με το χειροκρότημα και με τη φωνή τους έδωσαν ώθηση στην ομάδα, ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας και θέλουμε ανάλογη υποστήριξη και στη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα