Άθλος από Κύργιο

Mε φοβερό break στο 14ο game του 5ου και καθοριστικού σετ, ο Νικ Κύργιος ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή του κόντρα στον προερχόμενο από τη μεγάλη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, Αντρέα Σέπι και σώζοντας match point του Ιταλού, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στους “8” καλύτερους του Australian Open! 

Ο 19χρονος χαρισματικός τενίστας λύγισε τον πολύπειρο Ιταλό με 5-7, 4-6, 6-3, 7-6(5), 8-6 μετά από ένα συγκλονιστικό ματς και έγινε ο πρώτος Αυστραλός που περνάει στην οκτάδα της διοργάνωσης μετά τον Λέιτον Χιούιτ το 2005!

Και είναι, βέβαια, η δεύτερη συμμετοχή του σε προημιτελική φάση Grand Slam, μετά την πορεία-όνειρο που είχε στο Wimbledon το 2014, κερδίζοντας το Νο1, τότε, του κόσμου Ράφαελ Ναδάλ!

Μεγάλη και ψυχωμένη εμφάνιση έκανε ο νεαρός Ελληνοαυστραλός (Νο53), δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι το νέο μεγάλο αστέρι του τουρ.

Στριμώχτηκε από τον Σέπι (Νο46), που είχε τη φόρα από τον θρίαμβο επί του Φέντερερ, αλλά δεν το έβαλε κάτω ακόμα και όταν βρέθηκε μια ανάσα από την ήττα. Έφερε τα πάνω κάτω και συνεχίζει την εκπληκτική πορεία στη Μελβούρνη…

Θα περιμένει τώρα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Άντι Μάρεϊ και τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Σέπι δεν αιφνιδιάστηκε όταν ο Κύργιος (Νο.53) μπήκε… φουριόζος στο παιχνίδι και διατηρώντας την αυτοκυριαρχία του εκμεταλλεύτηκε την πέμπτη του ευκαιρία για μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ και σέρβιρε στη συνέχεια επιτυχημένα για το 1-0. Ο Κύργιος, από την άλλη, δεν είχε βρει ακόμα το καλό του σερβίς…

Δημιούργησε, πάντως, τέσσερις ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του στο δεύτερο σετ, όμως δεν είχε το γνωστό του “νεύρο” στα κρίσιμα και ο Σέπι έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει.

Πέτυχε, μάλιστα, εκείνος το καθοριστικό μπρέικ στο 4-4 και με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να εξουδετερώσει τους κινδύνους και να πάρει το προβάδισμα με 2-0.

Ένας άλλος, πιο επιθετικός Κύργιος μπήκε στο τρίτο σετ! Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει ο Σέπι, ο νεαρός βρέθηκε να προηγείται με 3-0. 

Διατήρησε άνετα το προβάδισμα ως το τέλος, χάνοντας συνολικά μόνο τρεις πόντους στο σερβίς του, ξαναμπήκε στο ματς και ξεσήκωσε την “παγωμένη” εξέδρα…

Έχοντας πλέον ως μεγάλο όπλο το σερβίς του, προσπαθούσε να φανεί απειλητικός όταν ο Σέπι είχε τις μπάλες στα χέρια, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε μπρέικ πόιντ. Τα κατάφερε, ωστόσο, ο Ιταλός και μάλιστα στο 5-6, την ώρα που ο Νικ σέρβιρε για να μείνει στο παιχνίδι. Ο μικρός δεν πανικοβλήθηκε, έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης!

Παρότι προηγήθηκε 4-1 στο καθοριστικό σετ, ο Σέπι βρήκε τον τρόπο να ζωντανέψει και να φέρει το ματς στα ίσα. Είχε, μάλιστα, και μπρέικ πόιντ στο 4-4. O Κύργιος, όμως, σέρβιρε πρώτος και ο Ιταλός δεν άντεξε ως το τέλος. Ο νεαρός τενίστας φόρτσαρε στο 7-6 και έκανε το θαύμα σε ένα συγκλονιστικό φινάλε που κρίθηκε από το hawk eye.

πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα