Γαρίδες σε φύλλο κρούστας!

<p>Υλικά:</p>
<ul>
<li>
<p>1/2 κιλό γαρίδες</p>
</li>
<li>
<p>1/2 πακέτο φύλλο κρούστας</p>
</li>
<li>
<p>φύλλα βασιλικού</p>
</li>
<li>
<p>φύλλα δυόσμου</p>
</li>
<li>
<p>ελαιόλαδο</p>
</li>
<li>
<p>1 λεμόνι</p>
</li>
<li>
<p>αλάτι</p>
</li>
<li>
<p>πιπέρι</p>
</li>
</ul>
<p>Υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα</p>
<ul>
<li>
<p>100 γραμμάρια μέλι</p>
</li>
<li>
<p>1 λεμόνι</p>
</li>
<li>
<p>1 κουταλιά του γλυκού σουσάμι</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Εκτέλεση:</p>
<ul>
<li>
<p>Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αν θέλουμε κρατάμε τις ουρές για ομορφιά.</p>
</li>
<li>
<p>Βγάζουμε το εντεράκι τους, τις χαράζουμε στη μέση αλλά όχι να τις χωρίσουμε σε 2 κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο.</p>
</li>
<li>
<p>Κόβουμε στα 3 το φύλλο κρούστας, αλείφουμε με λίγο λάδι και τυλίγουμε μια μια τις γαρίδες μαζί με ένα φύλλο βασιλικού και ένα φύλλο δυόσμου. Τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Εάν πάρουν χρώμα έξω και μέσα έχουν ψηθεί.
</p>
</li>
<li>
<p>Για τη σάλτσα προσθέτουμε 100 γρ. μέλι σε ένα τηγάνι, λίγες σταγόνες λεμόνι και το σουσάμι και άν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή.</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p>πηγή: akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα