Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι!

<p>Υλικά:</p>
<ul>
<li>3 κρεμμύδια</li>
<li>100 ml λευκό κρασί</li>
<li>5-6 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο</li>
<li>λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα</li>
<li>1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>450 γρ. χυμό πορτοκάλι</li>
<li>200 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>60 γρ. ζάχαρη</li>
<li>3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Eκτέλεση:</p>
<ul>
<li>Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.</li>
<li>Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.</li>
<li>Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες φέτες 5 εκ. και τα περνάμε σε καλαμάκια (σουβλάκι).</li>
<li>Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνει κρούστα και απο τις 2 πλευρές.</li>
<li>Ρίχνουμε το ζωμό απο το βράσιμο και αφήνουμε να καραμελώσει το χταπόδι.</li>
<li>Σερβίρουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα πορτοκάλι</strong></p>
<ul>
<li>Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να κατέβει στο μισό.</li>
<li>Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο και την κρέμα γάλκτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.</li>
<li>Σερβίρουμε ζεστή μαζί με τα καλαμάκια χταποδιού.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Πηγή: akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα