Μπισκότα με φουντούκι και λάδι!

<p>Υλικά:</p>
<ul>
<li>
<p>180 γραμμάρια φουντούκια</p>
</li>
<li>
<p>100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</p>
</li>
<li>
<p>50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή</p>
</li>
<li>
<p>70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (35 για τη ζύμη και 35 για το γλάσο)</p>
</li>
<li>
<p>1 πρέζα αλάτι</p>
</li>
<li>
<p>1 βανίλια</p>
</li>
<li>
<p>90 γραμμάρια ελαιόλαδο</p>
</li>
<li>
<p>ξύσμα από ένα λεμόνι</p>
</li>
<li>
<p>1 κ.σ. χυμό λεμόνι για το γλάσο</p>
</li>
</ul>
<p>Εκτέλεση:</p>
<ul>
<li>
<p>Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα σκόνη.

</p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φέρνουμε ακόμα δυο βόλτες.
Η ζύμη παίρνει τη μορφή βρεγμένης άμμου.
</p>
</li>
<li>
<p>Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα 28αρι στρογγυλό τσέρκι (αλλιώς μπορούμε να βάλουμε το στρογγυλό από μια αποσπώμενη ταρτιέρα κλπ.)

</p>
</li>
<li>
<p>Μέσα σε αυτό απλώνουμε τη ζύμη που πρέπει να έχει πάχος 3-5μμ.

</p>
</li>
<li>
<p>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι το γύρω γύρω να πάρει καλό χρώμα.

Κόβουμε σε κομμάτια αμέσως αλλά αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν καλά.

</p>
</li>
<li>
<p>Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα γλάσο λεμονιού (1κ.σ. χυμό λεμονιού με 35γρ άχνη) ή με λιωμένη σοκολάτα.</p>
</li>
</ul>
<p>Πηγή: akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα