To Συνέδριο της FIFPro Division Europe στην Αθήνα

Η Ελλάδα, θα βρεθεί για 2 ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με τον Π.Σ.Α.Π. οικοδεσπότη μίας απο τις σπουδαιότερες θεσμικές δράσεις σε πανευρωπαικό επίπεδο.
Το Συνέδριο της FIFPro Division Europe φιλοξενείται στην Αθήνα, το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου, καθώς, η FIFPro ανέθεσε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών την ευθύνη οργάνωσης του Συνεδρίου, αναγνωρίζοντας την πρόοδο, την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει ο Π.Σ.Α.Π.
Αυτή η έκφραση εμπιστοσύνης αποτελεί τεράστια επιτυχία και κορυφαία καταξίωση για το έργο που γίνεται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Η FIFPro Division Europe είναι μία απο τις τέσσερις γεωγραφικές υποδιαιρέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών ( η μεγαλύτερη σε ότι αφορά τον αριθμό των μελών της), καθώς υπάρχουν ακόμα η FIFPro Americas, η FIFPro Africa και η FIFPro Asia/ Oceania .
Συνολικά, η FIFPro , που ιδρύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1965, έχει 58 μέλη σε όλο τον κόσμο, με 2 υποψήφια μέλη και 5 παρατηρητές.
Η FIFPro έχει ως στόχο και αποστολή να υποστηρίζει τους ποδοσφαιριστές και τους εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει ως ο αποκλειστικός συλλογικός φορέας , σε παγκόσμιο επίπεδο, όλων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.
Αυτές είναι οι βασικές αρχές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, που υπαγορεύουν άλλωστε το πλαίσιο δράσης της.
Στη δύναμη των Συνδέσμων-μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, εντάσσονται 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Στη δύναμη της FIFPro Division Europe, ανήκουν συνολικά 29 Σύνδεσμοι-μέλη της FIFPro.
Υπάρχει ακόμα ένα υποψήφιο μέλος, το Καζακστάν ενώ η Γεωργία έχει ρόλο παρατηρητή, προς το παρόν.
Τα μέλη της FIFPro Division Europe είναι οι Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σκωτία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.
Το Συμβούλιο της FIFPro Division Europe αποτελείται απο τους Μπόμπυ Μπαρνς ( Πρόεδρος ), Λεονάρντο Γκρόσο, Τόνυ Χίγκινς, Σπύρο Νεοφυτίδη, Ματς Ολαντ, Τζόακιμ Βάλτιν ( Μέλη).

Σχετικά άρθρα