«Το γήπεδο θα γίνει. Δεσμεύτηκε ο Τσίπρας»

Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει, όπως δεσμεύτηκε κατά την προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργούς Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τον τομέα του αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιο Συναδινό.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Live Sport» ο κ. Συνοδινός τόνισε ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που της αξίζει στο φιυσικό ιστορικό της χώρο ενώ αναφέρθηκε και στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για τον ΟΠΑΠ:

«Εμείς πάντα θέλαμε ο ΟΠΑΠ να βρίσκεται υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και τα έσοδά του να πηγαίνουν σε κοινωνικές δράσεις. Ένα μέρος από αυτές αφορούν και τον αθλητισμό. Από τον ΟΠΑΠ πέρασαν πολλά δις ευρώ , πολλές φορές με αδιαφανή τρόπο και πελατειακά κριτήρια κι εξυπηρέτησαν τα δύο κόμματα που στο παρελθόν κυβερνούσαν τη χώρα. Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη θέση μας για το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΠΑΠ. Όταν έρθει η στιγμή, θα δούμε αν είναι πιο συμφέρουσα η επαναφορά του στο Δημόσιο ή η δημιουργία ενός ανάλογου φορέα».

Για τις αλλαγές που χρειάζονται στο τομέα του αθλητισμού:

«Πρέπει να μπει φρένο στην πορεία κατάρρευσης του αθλητισμού και να δημιουργηθούν συνθήκες στήριξης τριών βασικών πυλώνων: 1) Της φυσικής αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία. 2) Των δραστηριοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον “αθλητισμό για όλους”. Με ενίσχυση των πάγιων αλλά κυρίως με την υλοποίηση νέων, εναλλακτικών, καινοτόμων προγραμμάτων που θα δένουν με τις ανάγκες των πολιτών. 3) Των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, το κύτταρο στο οποίο έχει δομηθεί διαχρονικά ο αθλητισμός στην Ελλάδα».

Για τους παράγοντες των ομοσπονδιών:

«Είναι κάτι που έχουμε πει εδώ και μήνες, πριν μάλιστα ο κ.Ανδριανός δώσει για δημόσια διαβούλευση το δικό του αθλητικό νομοσχέδιο. Θα προχωρήσουμε σε θέσπιση ορίου δύο θητειών ολυμπιακών κύκλων για πρόεδρο, γενικό γραμματέα και ταμία ομοσπονδιών. Για εμάς σημαντική επίσης είναι η θέσπιση θεσμών όπως ο συνήγορος του φιλάθλου και η επιμόρφωση αθλητών και διοικητικών στελεχών σωματείων».

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο:

«Θα είναι ένα ενιαίο πλαίσιο που θα αφορά όλους τους άξονες του αθλητισμού. Δεν θα είναι επικεντρωμένο μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό,. Θα είναι ένα ενιαίο σχέδιο φυσικής αγωγής και αθλητισμού και θα περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους που θα καθορίζουν τις σχέσεις των φορτίων, την οργάνωση της διοίκησης, τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και θα έχει καθαρούς στόχους και κανόνες λειτουργίας. Όλο το οικοδόμημα του αθλητισμού πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικούς κανόνες».

Για τη διαφθορά στο χώρο:

«Ένας δρόμος υπάρχει. Να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πολιτική παρέμβαση. Θα ζητήσουμε να γίνει γρήγορα η διαλεύκανση των υποθέσεων και γι’ αυτό θα θέλαμε να έχουν χαρακτήρα κατεπείγοντος. Όλη αυτή η κατάσταση δηλητηριάζει τον αθλητισμό και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, ώστε να κάποιοι δεν εμπλέκονται και κατηγορούνται, να απεμπλακούν όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για τους παράγοντες της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση:

«Η ίδια η ομοσπονδία αν επιθυμεί να προστατεύσει το άθλημα, πρέπει για ένα διάστημα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, να βάλει στο περιθώριο όσους παράγοντες εμπλέκονται. Κι αν αποδειχτεί ότι είναι αθώοι, τότε να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν».

Για την κόντρα Μαρινάκη – Μελισσανίδη:

«Υπάρχει μία σύγκρουση εξωποδοσφαιρικού χαρακτήρα, η οποία μεταφέρεται στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό. Κι αυτό παίζει πολύ αρνητικό ρόλο, έχει επιπτώσεις στην αθλητική κοινότητα, προκαλεί αντιπαλότητες μεταξύ νέων ανθρώπων και φιλάθλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει με όσους εμπλέκονται με τον αθλητισμό, προέδρους ΠΑΕ , διοικήσεις ομοσπονδιών, σε θεσμικό επίπεδο. Κι εδώ θέλω να και κάτι ακόμα. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο οι 5-6 εμπορικές ομάδες της χώρας, αλλά χιλιάδες αθλητικών σωματεία σε κάθε γωνία της Ελλάδας που είναι πόλος έλξης όλων των νέων παιδιών. Εμείς αυτά τα σωματεία θέλουμε να στηρίξουμε, χωρίς να υποτιμήσουμε καθόλου και τη σημασία του υψηλού αθλητισμού και των εθνικών πρωταθλημάτων».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ:

«Το γήπεδο θα γίνει. Δεσμεύτηκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ότι θα κατασκευαστεί. Κάποιοι είχαν βάλει το θέμα του γηπέδου στην προεκλογική ατζέντα τους, έχουν γίνει δηλώσεις απ’ όλες τις πλευρές, που είναι αλήθεια ότι δεν βοήθησαν να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης, συνεργασίας και διαλόγου. Αυτό που μένει όμως είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο στο φυσικό ιστορικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της»

Σχετικά άρθρα