Άθλος πρόκρισης για Ηρακλή!

Θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ηρακλής! Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου “δραπέτευσε” με το “διπλό” (1-0) από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) στο Καυτανζόγλειο πανηγύρισε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Με εξαίρεση του σουτ του Κυριακίδη στο 17′ και την ευκαιρία του Μπαντιμπανγκά στο 41′, το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη πέρασε και… δεν ακούμπησε. Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και στο 56′ άνοιξε το σκορ. Ο Κυριακίδης “έκοψε” στα δύο την άμυνα των Αρκάδων με εξαιρετική κάθετη ασίστ στον Ρομάνο και ο Αργεντινός με ιδανική “λόμπα” πέρασε την μπάλα πάνω από την Κοσίτσκι για να τη στείλει στα δίκτυα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη επιχείρησε να αντιδράσει όμως εκτός από την ευκαιρία του Πάρα στο 67′ δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Χουάντερσον και το 1-0 υπέρ του “Γηραιού” παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Στο 84′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ιντζόγλου πάνω στη γραμμή της εστίας μετά από κεφαλιά του Μπαράλες όμως, από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως το χέρι ήταν “κολλημένο”. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περόνε νικήθηκε από τον Κοσίτσκι. 

Ο Ηρακλής διατήρησε το αήττητο σερί του σε όλες τις διοργανώσεις και υποχρέωσε τον Αστέρα στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα. 

Σχετικά άρθρα