Φίγκο για πρόεδρος της FIFA

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της FIFA ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρώην διεθνής παίκτης Λουίς Φίγκο σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky. Ο Φίγκο είναι ο 5ος υποψήφιος για την προεδρία της FIFA στις εκλογές του Μαΐου. 

Ο Λουίς Φίγκο την προτελευταία μέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε πως ενδιαφέρεται για τη θέση που κατέχει ο Σεπ Μπλάτερ.

Ο ίδιος δηλώνει πως έχει την υποστήριξη των πέντε ομοσπονδιών που χρειάζεται για θέσει υποψηφιότητα. Μιλώντας στο CNN ο Φίγκο τόνισε πως: «Νοιάζομαι για το ποδόσφαιρο, έτσι σχετικά με την εικόνα της FIFA δεν μου αρέσει. Αν ψάξεις στο ίντερνετ για τη FIFA εκείνη η λέξη που εμφανίζεται αυτόματα, είναι “σκάνδαλο”, δεν είναι μία θετική λέξη. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε πρώτα από όλα. Να βελτιώσουμε την εικόνα της FIFA. Το ποδόσφαιρο αξίζει πολλά περισσότερα από αυτή την κατάσταση».

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Έχω μιλήσει με πολλούς σημαντικούς ανθρώπους από το ποδόσφαιρο, παίκτες, προπονητές , προέδρους ομοσπονδιών και όλοι σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Πέρυσι διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εγώ ήμουν στην Βραζιλία και είδα τις αντιδράσεις των φίλων του ποδοσφαίρου σχετικά με την εικόνα της FIFA και σκέφτομαι πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Αλλαγή ηγεσίας, στον τρόπο διοίκησης, στη διαφάνεια και στην αλληλεγγύη . Πιστεύω πως είναι η στιγμή για να γίνει αυτό».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι πέραν του Σεπ Μπλάτερ, ο Νταβίτν Ζινολά, ο Ζερόμ Σαμπανιέ, ο πρίγκιπας Αλί της Ιορδανίας και Μισέλ Φαν Παάαγκ.

Σχετικά άρθρα