Εξ αναβολής «τρίποντο» τριάδας για Ζάκυνθο

Μετά από ένα επεισοδιακό ματς η Ζάκυνθος επικράτησε με σκορ 2-1 επί της Λάρισας και “σκαρφάλωσε” στην 3η θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου. Στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Football League οι νησιώτες μπήκαν ορεξάτοι από το πρώτο λεπτό και στο 19′ άνοιξαν το σκορ. Στην αντεπίθεση ο Βαρέλα τροφοδότησε τον Κρισμάρεβιτς, ο οποίος πλάσαρε σωστά κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 34′ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μουλόπουλος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής του αγώνα, Κοσικίδης, αφού συμβουλεύτηκε και τον βοηθό του υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αποστολίδη στον Οικονόμου εντός περιοχής. Οι έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον ρέφερι να αποχωρήσει στα αποδυτήρια και ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε, ο Οικονόμου έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και την έστειλε στα δίκτυα για το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Λάρισα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Πινδώνη και την σπουδαία απόκρουση του Ξενοδόχοφ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 58′ δικαιώθηκαν όταν ο Δεληζήσης με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Παρά την υπεροχή της στον βαρύ αγωνιστικό χώρο η Λάρισα με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία στο 90′ με τον Πινδώνη δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Ζακύνθου και το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Με αυτό το “τρίποντο” η Ζάκυνθος ανέβηκε στην 3η θέση με 24 βαθμούς, εκτοπίζοντας τη σημερινή της αντίπαλο η οποία έμεινε στους 22.

Η βαθμολογία του Βορείου Ομίλου

1. ΗΡΑΚΛΗΣ 33
2. ΛΑΜΙΑ 27
3. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 24
4. Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ 22
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 20
6. ΤΥΡΝΑΒΟΣ 17
7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 15
8. ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 15
9. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 14
10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 13
11. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 13
12. ΕΘΝ.ΓΑΖΩΡΟΥ 10
13. ΦΩΚΙΚΟΣ 8

 

Σχετικά άρθρα