Και σάμπα και…Τούμπα ο Σαντάνα!

Ο Φελίπε Σαντάνα είναι αμυντικός…εκτός ελληνικής πραγματικότητας, όπως θα διαβάσετε και από κάποιον που τον έχει αντιμετωπίσει στην Μπουντεσλίγκα στην «Αγορά» του Σαββάτου. Παίκτης που μπορεί να γίνει ηγέτης στην άμυνα του Ολυμπιακού και πραγματικά να κάνει τη διαφορά. 
 
Ο Βραζιλιάνος θα μπει απευθείας στα βαθιά με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο, αλλά και με τα ματς της Ευρώπης με την Ντνίπρο.
 
Έχει ήδη πάρει γεύση από το Καραϊσκάκη, καθώς ήταν στον πάγκο της Ντόρτμουντ στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 στο Τσάμπιονς Λιγκ, το φθινόπωρο του 2011. Στο πρώτο παιχνίδι είχε μπει αλλαγή στο 86 στη θέση του Λάιτνερ για να βοηθήσει την Μπορούσια να κρατήσει το 1-0 στην Γερμανία, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ως το τέλος για την ισοφάριση. 
 
Ο Σαντάνα έχει παίξει στην Τούμπα και έχει ήδη πληγώσει μια φορά τον ΠΑΟΚ! Στο περσινό ματς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όταν η Σάλκε νίκησε 3-2 και απέκλεισε τους Θεσσαλονικείς από τους ομίλους, ο Σαντάνα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στο 1-1 της Γερμανίας δεν είχε παίξει. 
 
Από το παρελθόν των αγώνων του μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις του εναντίον της Μπάγερν. Στα πρώτα του χρόνια είχε ήττες, αλλά στη συνέχεια τόσο με την Ντόρτμουντ όσο και με την Σάλκε έπαιζε πάντα καλά εναντίον των Βαυαρών. Έχει νικήσει με την Ντόρτμουντ μέσα στο Μόναχο 1-0, ενώ έχει φέρει αρκετές ισοπαλίες με 1-1 τα τελευταία χρόνια ως αντίπαλος της καλύτερης γερμανικής ομάδας. 
 
Στην πορεία της Ντόρτμουντ μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από δύο χρόνια είχε παίξει βασικός μέχρι τα ημιτελικά. Με Σίτι, Σαχτάρ και Μάλαγα. Ξέρει καλά και από…Ουκρανούς δηλαδή! Στους ημιτελικούς με την Ρεάλ μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις στο Μπερναμπέου για να βοηθήσει να κρατήσει η ομάδα του την πρόκριση. Στον τελικό ήταν στον πάγκο, με βασικούς τους Χούμελς και Σούμποτιτς. 
 
Με την Σάλκε, πάντως, έχει αγωνιστεί και στις δύο βαρύτατες εντός έδρας ευρωπαϊκές ήττες της την τελευταία διετία. Στο περσινό 1-6 από την Ρεάλ και στο φετινό 0-5 από την Τσέλσι.

Σχετικά άρθρα